Гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас проведе редица работни срещи в рамките на 22-ия Световен съвет за пътуване и туризъм в Рияд, пише в. „Катимерини“.
Кикилиас се срещна вчера с колегата си от Саудитска Арабия принц Ахмед ал Хатиб, като обсъдиха разширяването на директните полети от Саудитска Арабия до Гърция, които ще бъдат реализирани в близкото бъдеще. Теми на разговора бяха и интересът към инвестиции в туризма в Атина от страна на Саудитска Арабия, както и възможността за обучение на саудитски студенти във факултетите по туризъм в Гърция.
Двамата се договориха за предоставяне на стипендии на гърци за обучение в Академията на Световната организация по туризъм в Саудитска Арабия, както и за провеждането в Рияд на седмица на културата между двете страни.
В продължение гръцкият министър се срещна в гръцкото посолство в Рияд, в присъствието на гръцкия посланик Алексис Константопулос, с президента и главен изпълнителен директор на инвестиционната група „Алхоли груп“ (Alkholi Group) от Саудитска Арабия, Хамза Алхоли. Тема на дискусията беше развитието на гръцката икономика и големите инвестиции, които се правят в страната и подобряват гръцкия туризъм.  
В рамките на световната среща Кикилиас обсъди с генералния секретар на Световната организация по туризъм Зураб Пололикашвили впечатляващите резултати на Гърция спрямо приходите от туризъм и необходимостта от преминаване към модел на устойчив туризъм с акцент върху опазването на околната среда, зеления растеж и синята икономика.
Гръцкият министър на туризма се срещна и с колегата си от Египет Ахмед Иса, с когото потвърдиха взаимното желание за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в областта на туризма.