Деветнадесет партньори по европейския проект eDigiStars от 8 дунавски държави - Австрия, Босна и Херцеговина, България, Чехия, Унгария, Румъния, Словения, Украйна, ще се съберат за заключителна конференция в Будапеща на 8 ноември. Сред темите, които ще бъдат обсъдени, са развитието на уменията и компетенциите на хората над 50-годишна възраст в практиката и как работодатели и служители намират своя път в дигиталния свят, съобщиха от Българската стопанска камара.
За участие в конференцията са поканени също гости и експерти от Унгария и другите страни-членки на проекта. Конференцията е отворена и за широката публика. БСК ще бъде представена от Светлана Дончева - директор на Центъра за управление на проекти, която ще представи резултатите за България.
Ще бъдат споделени резултатите от работата през последните 2,5 години и основно ще бъдат представени финалните версии на разработените инструменти по проекта POWERYOU, който дава възможност на възрастните хора за дигитална самозаетост, CAMPUS - адаптира съответните курсове за възрастни хора към техните специфични нужди, LABEL - сертифицира тези възрастни хора, които демонстрират достатъчно цифрови умения).