Временната комисия за изработване на проект за Правилник за организацията и дейността на Народното събрание ще заседава днес, се посочва в интернет страницата на парламента. Заседанието е насрочено от 14:00 часа в зала "Запад" на Народното събрание. 
Очаква се депутатите да обсъдят доклад относно Правилник за организацията и дейността на 48-ото Народно събрание. Временната комисия за изработването на новия правилник бе създадена на 25 октомври на паритетен принцип. За председател на комисията бе избран Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС. Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова обяви, че на председателски съвет е постигната договореност действащият правилник на 47-ото Народно събрание да претърпи изключително малко промени. 
За членове на комисията бяха избрани Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев и Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната", Хамид Хамид и Йордан Цонев от ДПС, Петър Петров и Цвета Рангелова от "Възраждане", Явор Божанков и Мая Димитрова от "БСП за България", Надежда Йорданова и Людмила Илиева от "Демократична България" и Надежда Самарджиева и Александър Николов от "Български възход".