Lord of the Dance празнува 25 години с два спектакъла в България - във Варна (Дворец на културата и спорта) на 21 май, и в София (НДК) - на 23 май догодина, съобщават организаторите.
Световноизвестното танцово шоу на Майкъл Флетли пристига у нас с над 40 танцьори, като част от ново европейско турне. Артистите представят нов спектакъл - с нови костюми и хореография, с авангардно осветление и специални ефекти. Нова е и музиката, композиторът е Жерар Фахи. Впечатляващ, бляскав и завладяващ, спектакълът ще съчетае най-доброто от традицията с цялото вълнение на новата музика и танци, коментират организаторите. 

"Толкова съм развълнуван да върна оригиналния Lord of the Dance обратно в залите в Европа през 2022 и 2023 г. Чувствам, че това е най-важното турне в нашата 25-годишна история. Надявам се, с него да обновим духа на публиката и да върнем усмивката на лицата на всички“, казва Майкъл Флетли.
От премиерата си досега, Lord of the Dance е посетил над 1500 места по света, гледан е от над 90 милиона души в 87 различни страни на всички континенти. Това го прави една от най-успешните танцови продукции в света.