Лек автомобил блъсна две деца на булевард „Васил Левски“ в квартал „Чародейка“ в Русе. Сигналът за инцидента е подаден в 10:25 часа вчера.
Колата се е движела с позволена скорост в посока към кръговото кръстовище в квартал „Чародейка“. Три деца - две момичета и едно момче, са побягнали по пътното платно на непозволено за пресичане място. Две от тях са били ударени от автомобила, уточниха от полицията.
Едното, родено през 2013 година, е прегледано на място и освободено. Другото - момче на осем години, е настанено в отделението по „Неврохирургия“ в Университетската болница „Канев“ със счупен крак, съобщи Стела Кръстева от отдел „Връзки с обществеността“ на лечебното заведение.
На мястото на инцидента почти веднага пристигнали близо 40 близки и приятели на пострадалите деца и само бързата намеса на полицията е предотвратила саморазправа с водача.
Пробите на 50-годишния шофьор на автомобила за алкохол и наркотици са отрицателни. Причините, довели до инцидента се изясняват, посочиха от полицията.