21-годишният централен нападател Мариян Вангелов, играл досега за „Беласица“ и 19-годишният офанзивен играч Николай Ангелов, син на бившия футболен национал от „Левски“ Станислав Ангелов-Пелето, се присъединиха вчера към вече подписалия вече договор централен защитник на „Спартак“ /Варна/ Преслав Петров към „Дунав“ на старта на предсезонната подготовка.
На линия бе и вратарят от „Спортист“ /Своге/ Иван Гошев, за когото „Утро“ първи писа.
Проби в отбора започна арменският младежки национал Арсен Галстян. 22-годишният доскорошен играч на „Арарат“ /Ереван/ е десен бек, но може да и играе и като халф.
В тренировката се включиха и трима юноши - Стефан Стефанов, Никола Тотев, Калоян Иванов.
Симеон Вешев и Николай Дичев пропуснаха първото занимание по лични причини.
Преди старта на заниманието играчите, ръководството ка клуба и персоналът бяха благословени от отец Марин за здраве и успешен нов сезон във Втора лига.
Продължават да се водят преговори за нови футболисти във всяка линия.
Заради отменената контрола срещу „Спартак“ /Плевен/ на 13 юли за тази дата се търси друг съперник, като най-вероятно това ще е румънски отбор. Първата проверка на 26 юни срещу „Добруджа“ ще е в Русе. Следва контрола на 29 в Разград срещу втория отбор на „Лудогорец“ и гостуване на „Черно море“ на 6 юли.
Цялата подготовка на „Дунав“ ще бъде в домашни условия. Причините не бяха споменати, но са недвуслислено ясни - трябва да се пести всеки лев.