Девет любители на мобилната фотография, между 10 и 17 години, са победителите във фотоконкурса „СнИмай вдъхновение“. Изданието за месец май е за мобилна фотография и се реализира изцяло като благотворителен проект. Целта на инициативата е да насърчи социалната ангажираност и творческото развитие в децата, показвайки тяхната креативност и умения, съобщават организаторите.
Победителите в тазгодишното издание на „СнИмай вдъхновение“ са Румен Лазаров (17 г.), Роналдо Радойнов (12 г.), Рая Радойнова (10 г.), Каролина Фурманиак (13 г.), Инди Фурманиак (15 г.), Кристиян Иванов (15 г.), Венцислава Радойнова (11 г.), Виктория Ропанска (14 г.) и Людмил Михайлов (17 г.).
По думите на екипа, младите таланти в областта на мобилната фотография са предложени от фондация „Добро за всеки“ и са оценени от творческо жури с членове Елизабет Армен, Манита Вартан, художникът, дизайнер и музикант Тодор Атанасов,  Лидия Костова и Марияна Костова от фондация „Добро за всеки“. Участниците са получили мобилните телефони, с които са заснели отличените фотографии, седмица преди края на конкурса. Не са знаели, с какви телефони ще снимат за финалния кръг и апаратите са били непознати за тях.
 „Изумително и неочаквано за журито беше, че младите любители на мобилната фотография, успяха да се адаптират бързо при обстоятелствата, в които ги поставихме. Участниците в „СнИмай вдъхновение“ се справиха при трудни условия за кратко време“, коментира Радостина Минчева, организатор на „СнИмай вдъхновение“.
Снимките на младите фотографи може да бъдат разгледани на сайта на организаторите в категория „Фотоконкурс“, а най-добрите снимки ще бъдат включени в специална изложба, която предстои да бъде организирана, уточняват от екипа.
/ВСР