И трите награди от Националния конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“, който се проведе в Стара Загора, бяха спечелени от поетеси от София.  
Първа награда получи Павлина Йосева за стихотворението си „Криво хоро“. Второто място зае стихотворението „Всичко тече, всичко се променя“ на Красимира Макавеева, а „На арената“ на Елена Ватрачка заслужи третата позиция, съобщават от общинския пресцентър.
Журито връчи и поощрения на Женя Димова от Казанлък за стихотворението „Час по литература“ и на Милчо Петров от София за „Лято след черен сняг“. Всички лауреати от конкурса получават почетна грамота.
Общо 170 автори бяха част от тазгодишното издание на Национален конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“. Съревнованието на майсторите на перото се организира от Община Стара Загора, Дружество на писателите - Стара Загора, Фондация „Космос – Димитър Брацов”, Регионална библиотека „Захарий Княжески”. То се провежда всяка година с подкрепата на Народно читалище „Николай Лилиев- 2005” - Стара Загора и Народно читалище „Даскал Петър Иванов -1988” - Стара Загора.
В състава на конкурсното жури влязоха утвърдени имена от съвременния литературен живот – председател бе Таньо Клисуров, а членове Атанас Капралов, Виолета Бончева, Йордан Атанасов и Йордан Пеев. Медийни партньори на конкурса са списание „Птици в нощта” и вестник „Литературен глас”.
На 1 август стартира подаването на творби за участие в конкурса, чиято цел е да подпомага и популяризира поетичното творчество на автори, навършили 18-годишна възраст.
С обявяването на наградените се дава и своеобразно начало на Есенните литературни дни в Стара Загора, които ще приключат с Националния конкурс за млади поети „Веселин Ханчев“ на 28 октомври, посочват от общинския пресцентър.