Използваме активно лятото за ремонти на важни пътни участъци в Пазарджик и ще направим всичко възможно ремонтите да приключат до началото на новата учебна година, тъй като тогава движението по улиците става по-натоварено. Това каза кметът на Община Пазарджик Тодор Попов при оглед на работата по улиците, където текат ремонти.
Той подчерта, че до края на юли трябва да бъдат готови и двете платна на ул. „Стефан Караджа”, а  за ул. „Кочо Честименски” добави, че има уверението на изпълнителя, че в събота и неделя ще положи запечатващия слой асфалт  и след това ще насочи вниманието си към разделителната ивица и тротоарите. По „Стефан Караджа” тротоарите ще бъдат възстановени, след което започва ремонт по ул. „Христо Ботев”, а през септември и по „Цар Калоян”, каза още Попов.
Кметът благодари на пазарджиклии за търпението и разбирането, тъй като, по думите му, сега е времето за ремонт. 
Тодор Попов съобщи, че ремонтите на улиците по селата ще започнат от понеделник от Мало Конаре и първите 10 големи села. Ремонтите там трябва да приключат до края на август. Уличните ремонти във втората десетка села са от 1 септември до края на октомври, а в най-малките села ще са от края на октомври до средата на декември, когато ще приключи строителната година.
Ремонтите на уличните настилки в Пазарджик започнаха през април и са включени в Капиталовата програма на Община Пазарджик. Ремонтите на улиците по селата се извършват по график. За тази година е предвидено да се реновират 52 улици в населените места. Инвестицията е в размер на около 2 500 000 лева.