Районните управления (РУ) в курортен комплекс „Албена“ и град Шабла се преобразуват в участъци съответно към РУ - Балчик и РУ - Каварна, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР в Добрич. Закрива се участъкът в каварненското село Топола.
Структурната промяна е „във връзка с реформите в сектор „Сигурност“ и предприетите мерки за оптимизиране на щатовете и структурите в системата на МВР и на основание заповед на министъра на вътрешните работи от 27 май 2022 г.“, казват от пресцентъра.
Според ОД това няма да се отрази на административното обслужване на гражданите - както досега, те ще могат да подават заявления за издаване на лични документи и шофьорски книжки и да получават готовите документи в участъците в „Албена“ и Шабла. Същото важи за подаването на сигнали, жалби и други материали за констатирани нарушения или престъпления. 
Промяната няма да повлияе и на изпълнението на функционалните задължения на полицейските служители, свързани с обезпечаване на обществения ред, териториалното обслужване и полицейското присъствие в района, уверяват от пресцентъра. Телефонните номера на двата участъка и приемните дни на техните началници остават непроменени.