"Фестивал на лауреатите" представя валдхорниста Виктор Теодосиев, съобщават от Столичната община. Събитието ще се състои на 19 май в зала "БИАД".
Шампионът по първи награди от международни конкурси ще изнесе рецитал по време на фестивала, реализиран с подкрепата на програма "Култура" на общината.
Виктор Теодосиев е роден през 2005 г. в София. Той е трето поколение валдхорнист. Неговият дядо е дългогодишен член на симфоничния оркестър на Българското национално радио, а неговият баща е соло валдхорнист на Симфоничния оркестър на БНР и професор по валдхорна в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".
Виктор започва да свири на валдхорна на 12-годишна възраст, получава първите уроци от своя баща. Талантът му е забелязан от музикантската общност още в първите месеци на обучението и той е поканен да участва в многобройни концерти и продукции.

През 2018 г. е активен участник в майсторския клас на изтъкнатия валдхорнист и изпълнител на алпийски рог Аркадий Шилклопер (Русия, Германия) в НМА.
През 2019 г. Виктор Теодосиев е приет в НМУ “Любомир Пипков”, в класа по валдхорна на проф. Владислав Григоров с най-висок успех от всички кандидати с духови инструменти във випуска.
Участва в състава на Европейски младежки симфоничен оркестър, който включва участници от 11 европейски държави. Оркестърът изнася мащабен концерт на прочутия Римски стадион в Пловдив.
През 2019 г. Виктор кандидатства и е одобрен за участник в Summer Music Academy Kromeriz, в класа на световноизвестния чешки валдхорнист Радек Баборак. Той е най-младият активен участник сред валдхорнистите в академията. С негово изпълнение на концерт за валдхорна от Моцарт е открит първият от поредицата концерти.