В последната седмица на месец април ще се проведат първите срещи от полуфиналите на турнира Лига Европа. Най-добрите четири в турнира са отборите на РБ Лайпциг, Уест Хем, Рейнджърс и Айнтрахт Франкфурт. Немският Лайпциг посреща шотландския гранд от Глазгоу, докато сензацията в турнира Айнтрахт гостува на Уест Хем. Букмейкърът Betway определи фаворитите в полуфиналите на Лига Европа в първите срещи и това са отборите домакини. Дали обаче РБ Лайпциг и Уест Хем ще успеят да оправдаят очакванията?

Отборът на РБ Лайпциг достигна до тази фаза на турнира след успех над италианския Аталанта. „Червените бикове“ постигнаха успех с 2:0 в Бергамо в реванша и с общ резултат 3:1 продължиха напред. Една от звездите на тима Кристоръф Нкунку вкара и двете попадения. Желаният от топ отборите в Европа футболист прави страхотен сезон и ще се опита да поведе РБ Лайпциг към триумф в Лига Европа. В предходната фаза на турнира немският тим се класира автоматично напред, тъй като съперникът им Спартак Москва бе изваден от надпреварата. Според коефициентите на Betway отборът от Лайпциг е фаворит за победата срещу Рейнджърс. Шотландският тим няма да бъде лесно предизвикателство за „червените бикове“. Рейнджърс елиминира Брага на ¼-финалите, след като спечели на реванша с 3:1 след продължения, а в първия мач на португалска земя отстъпи с 0:1. На 1/8-финалите шотландският шампион се справи с Цървена звезда, а преди това елиминира Борусия Дортмунд. Способен ли е грандът от Глазгоу да вземе скалпа на още един топ отбор от Бундеслигата?

Съперничеството между Уест Хем и Айнтрахт Франфкурт в другия полуфинален сблъсък се очаква с огромен интерес Букмейкърите дават леко предимство на тима от Лондон да достигне финала на Лига Европа. Уест Хем е и фаворит на Betway България за победата в първия мач. „Чуковете“ правят забележителен сезон в втория по сила клубен турнир на Стария континент. Воденият от Дейвид Мойс отбор отстрани Лион на ¼-финалите с 4:1 общ резултат. Преди това Уест Хем елиминира Севиля след успех с 2:0 у дома след продължения. Очевидно Уест Хем дава заявка за триумф в Лига Европа, което би ги класирало за Шампионска лига, а това ще бъде огромно постижение.

Айнтрахт Франкфурт обаче няма да има намерение да се даде на „чуковете“. Немският тим доказа класата си, елиминирайки Барселона в ¼-финалите. Айнтрахт спечели с 3:2 като гост на „Камп Ноу“, а малко отбори този сезон успяват да победят Барса в нейния дом. Филип Костич и компания се целят високо в турнира и са на крачка от големия финал. За визитата им на „Лондон Стейдиъм“ имате много опции за печалба в Бетуей, тъй като букмейкърът предлага страхотно разнообразие от пазари. Коефициентът за краен изход 2 е висок и ако вярвате, че Айнтрахт може да запише още една голяма победа като гост в Лига Европа, то доверете се на немския тим. Има и добри опции за попадения в двете врати и голове в срещата, а отборът от Франкфурт прави резултатни мачове в турнира до момента – в три от последните им четири срещи опцията Гол/Гол бе печеливша.