Много ветровито е в цялата страна, със силен северозападен, в Източна България северен вятър. Най-силни са поривите до момента на нос Емине – почти 90 км/ч, както и в Сандански и Варна – около 80 км/ч. Предупреждение за опасно силни пориви, със скорост до около 80 - 90 км/ч, остава в сила в почти всички области от страната.

През деня валежите постепенно ще спират, най-късно в крайните югоизточни райони, а облачността над Западна България ще намалее до слънчево време. Максималните температури съществено ще се понижат и ще бъдат между 3 и 8 градуса.

През нощта ще духа умерен западен вятър, само в Източна България - временно силен северен. Облачността в повечето райони ще намалее и минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще се повишат и ще бъдат между 7 и 12 градуса, в София около 6°.

Облачността ще е променлива, по-често значителна в южните части от страната, а на отделни места, главно в планинските райони, ще прехвърчи сняг. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще стихне.

И по Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще остане ветровито със силен, по високите части бурен северен вятър. Облачността ще е значителна и на места ще превалява сняг. Има условия и за виелици, и за снегонавявания. Остава и опасността от лавини извън обработените ски зони.

Повишение на температурите се очаква и навсякъде на Балканите. Ще бъде предимно слънчево, преди обяд с по-значителна облачност и слаби валежи от сняг в централните и източните райони.

У нас в четвъртък и петък ще бъде слънчево, на места със сутрешни мъгли, а температурите съществено ще се повишат. В събота ще започне застудяване. Облачността ще се увеличи и през нощта срещу неделя и в неделя ще има слаби превалявания, почти навсякъде от сняг.