Кои дрехи отговарят на определен тип тяло и какъв е вашият?  В дрехите, които отговарят на вашия тип тяло, вие не само ще изглеждате по-добре облечени, но и се чувствате по-добре, защото тоалетите ще са по-хармонични и ще подчертават фигурата ви по красив начин. Ако сте от дамите, които трудно откриват подходящи размери, препоръчваме ви да разгледате колекцията с макси дрехи от Gang.

Кой е вашият тип тяло?

   Преди дори да си помислите за пазаруване на дрехи, трябва да знаете типа на тялото си. Разбира се, има и някои смесени типове, но повечето от вас  ще се разпознаят в някой от следните:

    • Фигура на пясъчен часовник - Пясъчният часовник е фигурата, за която мечтаят мнозина. Талията е изразена, най-широката част на ханша и най-широката част под мишниците са с приблизително еднаква ширина. Това е много женствена фигура, горната част на ръцете и бедрата понякога са малко по-закръглени.

    •  Фигурата тип ябълка - известна също като "тип О" – Момичетата с тяло тип ябълка имат много хубави, тънки крака и глезени, но повече тежест около кръста и гърдите. Хълбоците обикновено са много тесни с малки задни части. Раменете са по-широки, но ръцете обикновено са много фини и тесни.

    • Фигурата тип круша - Известна още като тип "А" - Крушата е много разпространен тип тяло в Европа. Най-широката част на тялото са бедрата. Талията обикновено е изразена, приятна и тънка. Често талията (най-тясната точка) седи доста високо, т.е. горната част на тялото е къса, долната част (от кръста до чатала) е доста дълга.

Какъв е типът пясъчен часовник?

   Пясъчният часовник е лесен при избора на дрехи, тъй като почти всичко пасва на него. Горната и долната част на тялото са с еднакъв размер, което помага много, особено при закупуване на дрехи. Красивата талия е голямата плюс на фигурата тип пясъчния часовник, така че ако сте притежатели на този вид тяло, трябва да го подчертаете.

Роклите с изразена талия или късите топове са много красиви, но по-големите деколтета, като V-образно деколте, или дълбоко кръгло деколте, също подчертават женствеността на тази фигура. Коланите също са страхотни, разбира се, но те трябва да се носят на кръста, а не върху ханша.

Това, което често се забравя при създаването на завършена визия, са аксесоарите! За да поставите талията още повече на преден план, най-добре е да носите чанта с къса дръжка и да носите чантата на височина на талията.

Как изглежда телосложението на тяло тип ябълка?

  По отношение на талията ябълката е противоположна на пясъчния часовник. Тук бихме искали да насочим погледа от кръста към красивите крака и ръце. Най-лесният начин да направите това е със страхотни, тесни панталони с шарки, каквито в момента има толкова много. Разкроени прави крачоли или тесни дънки са идеални. Друг вариант е да заложите на по-къса рокля или пола. Дълбокото V-образно деколте е перфектно, подчертавайки областта на гърдите и правейки горната част на тялото да изглежда по-издължена.

  Също така е идеално, ако обувките имат малко по-дебела подметка или дебел ток, вместо тънък и остър ток. При много фини обувки, като балерини, краката изглеждат още по-тесни, което може да изглежда непропорционално спрямо горната част на тялото.

Какъв е типът на крушата?

 Крушата иска да привлече вниманието към горната половина на тялото - далеч от бедрата. Това работи с привличащи вниманието цветове и шарки за топове и пастелни тонове за панталони и поли. Подобно на пясъчния часовник, това е много красива, женствена конструкция. Големите деколтета като V-образно деколте или дълбоко кръгло деколте също са чудесни, особено за по-малки жени. По-едрите могат да заложат на дамски тениски големи размери, например.

Акцентираните рамене, например с издути ръкави, изглеждат най-добре на крушите в сравнение с всички фигури, тъй като създават баланс на по-широкия ханш.