Желаете ли да се отдадете на пълноценна зимна ваканция, без тя да наруши бюджета ви. Сигурно си мислите, че това е невъзможно, тъй като зимните курорти са много скъпи, а ресторантите по празниците се асоциират с огромни харчове. Не се притеснявайте, защото в тази статия ще Ви дадем подходящите съвети за вашата чудесна бюджетна зимна ваканция. Ако останете без пари точно преди ваканцията или след нея, можете да си потърсите бърз кредит с добри условия.

Заменете скъпия курорт с вилата на село

Да, наистина е хубаво да посетите Банско или Боровец през зимата, за да покарате ски или сноуборд, но ако разполагате с ограничен бюджет, то нищо не Ви пречи да направите някои покупки и да отидете на вилата в провинцията, където също можете да се любувате на зимния пейзаж, както и да се отдадете на пълноценна почивка. Помислете за средствата, които ще спестите и ще отидат във вашата каса. С тях може да си помогнете за наистина важните неща.

Предпочетете домашния празник пред скъпия ресторант

Коледа е празник, при който семейството се събира. Домашната трапеза изглежда чудесно, а домът ухае на вкусни ястия, които сте си приготвили сами. Помислете колко много ще похарчите, ако поръчате всичко това в поредния ресторант. Ако пък не Ви бива в готвенето, то тогава можете да потърсите съдействие от мама, баба, леля или друга роднина. Същото важи и за Нова година, посрещнете я в дома си с приятели и близки, за да Ви бъде весело, и да спестите немалко пари. Така винаги ще можете да разполагате с отделни средства.

Подарявайте полезни подаръци, а не скъпи такива

Много хора се изхвърлят с огромни суми за подаръци по празниците. Те подарят луксозни мобилни телефони и таблети, парфюми на главозамайващи цени, маркови дрехи и така нататък. Ако можете да си позволите всичко това, няма нищо лошо. При положение обаче, че харчите парите от скромната Ви заплата, то тогава потърсете алтернатива подарявайки полезни подаръци от сорта на комплект чаши, тенджера под налягане, миксер, красива ваза за цветя или нещо друго. Не е важното да е скъпо, важното е да е полезно и да зарадва получателя.

Купувайте храна, колкото да Ви стигне, не прекалявайте!

Не можем да разберем хората, които се презапасяват за празниците. Те изкупуват огромно количество храна, която много често остава и отива в кофата за боклук. На първо време това е нехуманно, защото има много гладни хора, които биха хапнали с удоволствие, а освен това харчите прекалено много за храни, които така или иначе остават непокътнати. Все пак това са просто празници, което не означава, че идва краят на света и храна ще има и след това.

Не прекалявайте с алкохолните напитки

Празникът ще бъде хубав и светъл, дори с по-малко алкохол. За едно тричленно семейство стига бутилка коняк и няколко бири, за да изкарате чудесно. Ако не сте свикнали да пиете по цял ден, то няма смисъл да го правите на Коледа или Нова година. Най-малкото, че след това ще се наложи да платите цял куп пари за лекарства срещу главоболие и махмурлук. Спестявайки пари от купищата алкохол, ще можете да им намерите по-добро предназначение, като например да си платите онази сметка за парно, която стои вече 5 месец неплатена.

Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

  • Кеш Кредит офис Русе

  • гр. Русе, ул. „Борисова“ 27

0800 200 88