Изнесено заседание в 5-звездния СПА хотел „Лонг бийч“ в морския курорт Шкорпиловци ще имат ветовските общински съветници. Сесията е насрочена в петък от 10.30 часа, а дневният ред се състои от 11 точки, които при добра организация могат да се отхвърлят до обед и след това съветниците да съчетаят полезното с приятното.
Предложението съветниците да сменят обичайната си заседателна зала с луксозния комплекс край морето беше на председателя д-р Мехмед Мехмед, а решението беше взето миналия месец. 
През тази година са проведени 13 заседания на общинския съвет, като изнесено не е имало и поради това провеждането на такова този месец ще бъде изключение, се посочва в мотивите.
Сметката за приличащата на кратък отдих сесия на избраниците от една от най-бедните общини в региона ще плати общинският бюджет. Кметът Георги Георгиев е задължен да преведе парите по банковата сметка на хотела. По груби изчисления това ще струва около 4500 лева. Офертата е по 125 лева на човек на вечер, а общинските съветници са 17, но ще има и кметове на малките населени места, администрация, като в сумата са включени и разноски за диджей за 350 лева. Средствата за провеждането на изнесеното заседание са заложени с бюджетната 2017 година.