Директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Мирослав Дамянов и най-добрият познавач на т-нар- веторски схеми - началникът на група „Противодействие на телефонните измами“ ст. инспектор Александър Ласков, са отличени със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков с Почетен знак на МВР III степен. Повод за това е професионалният празник на полицията и 143-та годишнина от основаването на вътрешното ведомство. Същевременно 109 служители на полицията в Русе имат писмена похвала от директора на ОДМВР.
Трима от тях са от Криминална полиция, 10 са от отдел „Разследване“, 13 от сектор „Български документи за самоличност“, 14 от Пътна полиция, 7 от Първо РУ, 29 от Второ районно, 13 от РУ Ветово и 7 от РУ Две могили.
На 11 служители са връчени заповеди за израстване в степен на длъжност.
„Хора като вас доказват значението на някои позабравени в нашето ежедневие ценности, като моралът, отговорността и достойнството! Бъдете безкомпромисни в борбата с корупцията и недопускайте тя да става част от нашия живот“, заяви областният управител Анатоли Станев при срещата си с ръководството на ОДМВР.
По последни данни разкриваемостта на престъпленията в Русенско остава над средната за страната.