Един от тарторите на телефонните измамници във Ветово е арестуван на Централна гара във вторник през нощта след удар за около 25 000 лева в Генерал Тошево.
Същият ден 43-годишният Наско Атанасов разиграл пред жена на 68 години в добруджанското градче сценария, че трябва да даде пари, за да може полицията да задържи с веществени доказателства телефонни измамници и да ги вкара в затвора. След като се представил за криминалист от Генерал Тошево, Наско казал на жената, че е попаднала на мушката на престъпници, които скоро щели да й се обадят за пари за операция на сина й, който уж е пострадал в катастрофа. След малко в дома на жертвата наистина позвънил непознат, който се представил за лекар й казал да приготви 25 000 лева за поставяне на златни импланти в краката на сина й и затворил. Веднага след това звъннал криминалистът Наско и успял да придума жената да остави исканата сума на прага на къщата си и веднага да влезе вътре, защото при операцията можело да има стрелба, а след залавянето на бандитите сумата щяла да й бъде върната. Жената увила в пакет 12 450 лева, 19 грама златни накити, 100 евро и 50 английски лири, който оставила пред вратата си и се скрила. След като почакала близо час, звъннала на сина, разбрала, че излъгана и се обадила в полицията.
Криминалистите от ОДМВР Добрич веднага се задействали и със съдействието на колегите си от Разград и Русе арестували Наско на слизане от влака на гарата. При обиска на място в него са намерени парите, златото и валутата, както и 300 лева, които взел пътьом от 70-годишен мъж в Генерал Тошево уж за капаро за радиатори, които синът му поръчал.
Изпеченият измамник е отведен в ареста в Добрич, където ще бъде изправен на съд.