Антъни Иванов записа светла страница в историята на българското плуване с бронзов медал от световното първенство за юноши и девойки в американския град Индианаполис. Направи го в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай. Антъни финишира за 1:57,54 минути.
18-годишният талант от Велико Търново с треньор Николай Вакареев донесе първо отличие за България от шампионат с толкова голям ранг при състезателите от тази възрастова група. Медали от световно първенство /без да броим тези в откритите води/ е печелила само Таня Богомилова - сребро и бронз в Мадрид през 1986 година. Михаил Александров стана световен шампион, но го стори с щафетата на САЩ в Дубай през 2010 година. От досегашните пет световни юношески първенства, проведени за първи път в Рио де Жанейро, най-предното класиране беше на Антъни в Сингапур през 2015 година. Тогава той се класира шести.
„Радвам, се че спечелих този медал за моята родина. Знаех и вярвах, че съм готав да вляза в призовата тройка“, заяви Иванов.
Шампион в Индианаполис стана новата унгарска сензация Крищоф Малак, който с 1:53,87 минути постави нов световен рекорд за юноши. Негов първи подгласник бе японецът Юя Сакамото - 1:57,05.
Петър Божилов завърши 13-и, а Йордан Янчев - 18-и в плуването на 1500 метра свободен стил.