На 11 май 2017г в салона на читалището в с.Николово се проведе състезание-викторина на тема: „Ние-част от Европа”, във връзка с честването на 9май-Ден на Европа и 10 години от присъединяването на България към ЕС. Състезанието е организирано в сътрудничество между Кметство, с.Николово, НЧ”Пробуда-1901г”, ОУ”Св.Св.Кирил и Методий”и ЕИЦ-Русе, които предоставиха на участниците различни материали, свързани с Европейския съюз.

Журито бе в състав: Росица Владова-директор на училището в с.Николово, Дорина Бянова-сътрудник към Европейския информационен център на Мария Габриел в гр. Русе и Миглена Кисьова-преподавател . Участниците 9 на брой, бяха разделени в три отбора: „Свобода”, „Единство” и „Равенство”. Водещ бе Мария Генова-кмет на с.Николово. Състезанието протече в четири кръга:

I кръг-/Викторина/- на всеки отбор бяха зададени по 11 въпроса.

IIкръг-/Столици/ на всеки отбор бе раздадена карта на Европа. Учениците трябваше в рамките на 3 минути да нанесат колкото може повече столици на страните-членки на ЕС.

III кръг-/Презентация-забележителности/- на екран бяха показани забележителности на градове от ЕС. Участниците трябваше да ги разпознаят и да разкажат най-важното за тях.

IVкръг-/Игра-тест/-отборите се състезаваха в интерактивната игра „Да опознаем Европа”. Публиката също участва като жокер „Помощ от публиката”.

Между кръговете ученици от училището рецитираха стихове .

След оспорвана битка и много емоции, журито определи победителя-отбор „Свобода”, представен от Палмина, Давид и Памела.

Всички участници получиха медали, грамоти и много награди/ футболни, волейболни топки, тенис ракети и др./, с които да прекарат едно чудесно лято.