Нова агресия и ново насилие е предизвикал футболният хулиган и ултрас на Локомотив (Пд) Георги Иванов. Той заедно с други фенове на отбора и няколко момичета са били в Банско. На връщане от курортното градче се качили в автобуса за Пловдив и са започнали да се заяждат с един от пътниците – Димитър Спиров. Компанията не е познавала момчето, но повод за агресията им станал фактът, че Димитър им приличал на имигрант.

През цялото пътуване го обиждали,  псували и наричали с грозни епитети, а когато слезли на Автогара „Юг” в Пловдив, налетели да го бият. Притичали шофьори на таксита и пътници, които разтървали Георги Иванов и Димитър Спиров, но веднага след това друго момче от компанията на ултраса налетяло да бие жертвата.
 
Това е третата подобна проява на Георги Иванов за по-малко от година. Той е един от петимата осъдени за побоя над Румен Койчев – син на пловдивска журналистка. Припомняме, че миналата година, както ученикът си стоял в пловдивско заведение, минала агитка на Локото, в която бил и Иванов.  Те започнали да се заяждат с фенове на Ботев. Въпреки че не бил почитател на нито един от двата отбора, Румен бил в компанията на привърженици на „канарчетата”. Агитката смляла от бой Румен, който изпаднал в безсъзнание. Лекарите едва спасиха живота на 16-годишното момиче, което беше с избит зъб.
 
За това престъпление Георги Иванов и още петима негови авери получиха наскоро условни присъди. Сега Иванов най-вероятно ще бъде шампион на рецидива, защото прави три подобни издънки в разстояние на една година. С него има още един задържан младеж. Двамата са в ареста за 72 часа. Обвинени са за притежание на наркотици и нанасяне на лека телесна повреда на Димитър Спиров.