През нощта валежите от запад ще спират и облачността временно ще се разкъса. В Източна България валежите ще продължат, на места ще са интензивни, но и там в сутрешните часове ще спират. Такава е прогнозата на bTV.

Минималните температури ще са от 2° до 7°, в Източна България до 11°, максималните - предимно между 10° и 15°. Ще духа умерен западен вятър, който след обяд ще отслабва. По Черноморието ще духа умерен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток.

Привечер и през нощта срещу петък облачността от запад отново ще се увеличи и на места, главно в западните райони на страната, ще превали дъжд, в планините – сняг. В петък ще е без валежи. След временно намаление, по-късно през деня облачността отново ще се увеличи. През нощта срещу събота вятърът от юг-югозапад ще се усили, повече в Източна България, а в северозападните райони отново ще превали.

В събота ще бъде ветровито, с валежи от дъжд. Минималните температури ще са сравнително високи, а максималните ще са в много широки граници – от 8°-10° в северозападните части, където вятърът ще се ориентира от северозапад до 18°-19° в източната половина от страната, където през по-голямата част от деня вятърът ще е от югозапад. През нощта срещу неделя ще е ветровито. Валежите ще спират, а в неделя и облачността ще се разкъса.