Раненото момченце още е в кома, предполага се, че хлапето познало колата на дядо си и хукнало към него, а той не успял да спре

Родният дядо на 4-годишно момченце от шуменското село Друмево помете на пътя пред къщата им момченцето на сина си. Детето лежи в кома в шуменската болница, лекарите се борят за живота му. То е с тежка травма на главата, фрактури на два шийни прешлена и на дясна ключица.

На дядото, 58-годишният Стефан Ангелов Христов, е взета кръвна проба за химичен анализ след определение на дежурен съдия от Районния съд в Шумен, защото по неизвестни причини той отказал тест с дрегер.

Трагедията е станала на метри от къщата на многолюдното ромско семейство. Както обикновено всички деца от околните къщи играели на тясната уличка „Бузлуджа”, която минава през махалата. Станало е малко пред 17 часа вчера. Предполага се, че 4-годишният малчуган отдалеч е познал колата на дядо си, „Сеат”, с шуменска регистрация и е хукнал да го посрещне. Това коментират хора от селото. Дядото обаче не е успял да реагира, а може би и детето внезапно е излязло пред колата. „Лошо е, че роден дядо удари внучето си, но ако беше ударил друго дете, щяха на го линчуват на място”, говорят хората от селото.

Семейството има 9 деца, последното било бебе на 40 дена. Днес през целия ден бащата Ангел Стефанов и майката били в болницата в Шумен при детето, каза секретарката на кметството. По телефона казал, че няма промяна в състоянието му, продължавало да бъде в кома.

Дядото пък е прекарал нощта в ареста на полицията в Шумен. Днес до късния след обяд още не беше се прибрал на село.