72 структурни организации от партия „България без цензура” излязоха с официално писмо към председателя си Николай Бареков. В него те му поставят ултиматум и изразяват загриженост за предстоящите местни избори.Ето какво гласи писмото: 

„Ние, представителите на 72 структури на „България без цензура“, призоваваме Николай Бареков да адаптира личните си политически възгледи към нуждите на партията, чиито председател е!

През последните 9 месеца ББЦ бе поставена в изолация, отказвайки да се присъедини към коалиционното управление на страната. Поведението на г-н Бареков води партията ни към системен саботаж на комуникацията с мандатоносителите, от което ние и нашите членове губим управленска перспектива.

Народните представители от ББЦ и нейните вече бивши коалиционни партньори многократно провеждаха разговори с Бареков, излагайки му различни по форма и съдържание възможности за диалог с управляващите партии, но господина еднолично взимаше решение подобни разговори да не бъдат водени и поддържаше безпринципна опозиционна политика.

Г-н председател, в ББЦ не сте само вие! Това не е личната ви организация! Вашето лично его и инатът да сте опозиция на всяка цена вредят на бъдещето ни. Г-жа Ковачка, г-н Кенов, г-н Петров, г-н Тодоров и всички останали, които Ви напуснаха, ясно демонстрираха и ви заявиха в очите, че членовете на партията ви не желаят да бъдат част от декора в българската политика. Ние проведохме срещи със съпредседателите на Български демократичен център, които изразяват пълна готовност за съдействие и единомислие с нашите планове. 

ББЦ се създаде от хората на площадите, които бяха останали извън властта. Вие нямате право да критикувате опитите на правителството да проведе здравна и съдебна реформа. С нашата малка, но ефективна парламентарна група ние можем да влияем на политиката в България и да изпълняваме обещанията си към гласувалите за нас.

В навечерието на местните избори от ключова важност за успеха на ББЦ е да бъде в комуникация с ГЕРБ, АБВ и партиите от Реформаторския блок и Патриотичния фронт, с които можем да се коалираме по места. За да се случи това и за да постигнем достойни резултати за Вас и за партията ни, незабавно трябва да се прекрати непоследователната и груба атака към управляващите. В перманентните си медийни изяви вие „плюете“ по правителството и представителите на нашите потенциални партньори, като по този начин вместо да ни осигурите средство за промяна на България и кариерно развитие на членовете ни, вие ни поставяте в неизгодната роля на опозиция, която е разрушила мостовете към съгражданите си от другите партии.

В този смисъл ние, представлявайки 38 500 членове от 72 структури на ББЦ ви поставяме ултиматум в срок от един месец да възприемете възгледите на хората в партията, която ви избра за председател. Ако това не се случи, ние очакваме вашата оставка като лидер на ББЦ или в противен случай групово ще напуснем Вашата партия и ще се присъединим към парламентарно представената ПП „Български демократичен център“. Възползвайте се от този последен шанс да запазите ББЦ и да отговорите на очакванията на тези, които гласуваха за Вас.”

Следват подписите на ръководители на партията от 72 населени места.