Извършителите на въоръжения грабеж, заснет от охранителните камери на столичен магазин, са се предали в Шесто РПУ с адвокат.

Това каза пред журналисти директорът на СДВР Младен Маринов, цитиран от агенция „Фокус“.

Според Маринов двамата са се предали, защото в медиите се е появил видеоклип с деянието им, и са разбрали, че най-добре за тях е да се предадат сами.

„При грабежа лицата са изпуснали мобилен телефон, по който полицията е стигнала до тях“,

обясни Маринов.

По думите му след излъчването на видеото, много граждани са се обадили в СДВР, за да съдействат на разследващите полицаи за намирането на извършителите.

Той добави още, че лицата не са криминално проявени.  

По-рано стана ясно, че мъжът и жената, които опряха оръжие в главата на продавачка и обраха магазин в София, са разпознати. Двамата са съпрузи и имат едно дете. Полицията обаче не ги е открила на адреса, на който са посочили, че живеят.

Тази сутринта двамата извършители Боряна и Рангел Рангелови са задържани от СДВР за срок от 24 часа, а по-късно са привлечени като обвиняеми и задържани от Софийската районна прокуратура за срок до 72 часа, съобщиха от държавното обвинение.

От прокуратурата уточняват, че при претърсването в жилището на обирджиите е открита шапката, с която Рангел Рангелов е бил по време на престъплението, както и

използваното от него при грабежа оръжие – пистолет.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалата, балистична, стоково - оценъчна и ДНК експертизи.

Предстои СРП да внесе искане в Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.  

Как двамата са извършили наглия грабеж можете да видите във видеото: