Винаги, когато се разпада една империя, има много косвени жертви. Политиката на правителството е да се намалят тези жертви. Така депутатът от ГЕРБ Методи Андреев коментира пред bTV ситуацията със съдия-изпълнителя и полицаите в TV7.„Трябва да бъде намерена златната среда между интереса на работещите в телевизията и държавата”, добави той.

„ Държавата трябва да си върне парите, които инвестира”, каза Андреев. Той смята, че Николай Бареков, който е европейски депутат, трябва да излезе и също да даде обяснение. „Ако той има достойнство, трябва да дойде тук и да изкаже мнението си”, каза депутатът.

„Знам, че синдиците са натоварени с това да запазят онова, което е останало в КТБ. Редно е да се предприемат мерки да се търсят услугите на фирми, които могат много лесно да проследят всяка сметка. Тепърва ще питаме как ще намерим парите, които са изнесени от представителите на Фонда за гарантиране на депозитите. Най-важното е истината да излезе за казуса КТБ”, обобщи Андреев. 

Депутатът коментира и уволнението на бившия директор на болница „Свети Иван Рилски“ доктор Дечо Дечев. „Тази болница е платила голям данък печалба. В тази болница няма забавени заплати, единствената държавна болница, която печели проекти”, смята той.

„Трябва да се направи коалиция между можещите хора в медицината. Искам да кажа на Петър Москов, че тежка реформа се прави само с привличане на можещи хора в медицината. Няма как да уволните критик на реформата, която правим в момента”, добави Андреев.