Замразиха 2-годишно момиче от Китай, болно от рак, с надеждата, че ще бъде събудена в деня, когато лекарите намерят лек срещу болестта й.

Двегодишното момиченце, болно от рак на мозъка, е най-малкото замразено човешко същество. Решението било взето по-рано тази година, след като малката Материн Ноаваратпонг била изключена от животоподдържащите уреди. Момичето изпаднало в кома, след като било прието в болница в Банкок и повече не се събудило. Лекарите открили в мозъка й тумор с големина 11 см. Били извършени няколко операции за отстраняването на 80% от лявата страна на мозъка. Въпреки че лекарите направили всичко по силите си, ракът се разпространил в целия мозък.

"Разбрахме, че е дошъл краят", разказа бащата на детето. Преди да вземе решението си семейството се свързало с "Alcor Life Extension Foundation", една от най-големите организации в света, която позволява крио-замразяването.

Експертите замразили тялото на температура от минус 196 градуса по Целзий. Момичето ще остане в това състояние, докато не се открие лекарство или медицинска техника за нейното пълно възстановяване.