Вече близо седмица отекват коментарите в социалните мрежи по повод настоящата "Мисис България", която ни представи и на световния формат за омъжени жени - Анита Мейзер (с българската си фамилия Желева).

На фона на всички критики, друга носителка на тази титла от 2006 г. - Галена Димова, защити Мейзер.

"Безспорно визията ѝ не я прави конкурентно способна на фона на представителките на другите държави, безспорно мястото ѝ не е било на този престижен световен конкурс, но и безспорно голямата драма не е в гореизброените факти, а в това, че тя се оказа катализатор на хорската злоба.
Сякаш ние българите периодично изпитваме нужда да излеем върху някой нагнетеното ни озлобление.

Много от вас ще се опитат да ме оборят с максимата, че не може на черното да кажат бяло, но защо не надникнем в душата на тази жена, може пък да е бяла.
Тя два пъти е овдовявала, нима няма лична драма, която да е дала отпечатък в настоящето. Истината е, че единствената ѝ грешка е не видът ѝ, който явно я кара да се чувства щастлива, а липсата ѝ на реална самопреценка и самооценка, които я превърнаха в ужасна жертва на цяла една нация!", казва Галена Димова.
"Мисис България" 2014 Анита Мейзер нашумя в последните дни с участието си на световния конкурс.

"Защо с такъв негативизъм? Ако бях с по-лабилна психика, аз нямаше да издържа. Много съм изненадана“, коментира Анита в интервю на Павел Владимиров по Нова ТВ миналата седмица.

"Българите в момента всички сме много изтормозени, като цяло. И на хората им е много по-лесно да напишат нещо лошо, отколкото добро. Не знам. Някак си ми е мъчно. Мъчно ми е за всички тези хора, които сядат на компютъра и започват да пишат какво ли не. Не само срещу мен, а срещу толкова достойни хора. Не се учудвам, че това се случва. Просто ми е малко кофти, но го приемам", каза още Анита.