Административният съд отхвърли жалбата на прочулия се с влудяващи нощни купони и незаконно строителство Станчо Кирчев Сандев срещу заповедта за изваждането му от общинската къща на улица „Голям Богдан“ 24Б в квартал „Родина 1“. Така девет месеца след скандален гуляй, който възмути Русе и ехото от него отекна чрез интернет в страната, Сандев ще трябва да си намери друго жилище. Решението на съда е окончателно. Предстои на наемателя да бъде връчена заповед за напускане на къщата от ОП „Управление на общински имоти“. 
Тя също може да бъде обжалвана, но дори да се намери адвокат, който да се заеме с тази обречена кауза, това само ще даде още малко време на Сандев да се огледа за нов дом.
Сандев се прочу на 9 август, когато във фейсбук бяха публикувани два клипа от поредната му нощна веселба предната вечер, последвана от арогантно поведение срещу повиканите да въдворят ред полицаи и живеещи в съседния блок „Странджа планина“. Ето как е изглеждала картината. От тонколона в двора на общинската къща ехти силна музика, а идването на униформените не само не смущава развеселения наемател, ами и го разгневява. Нецензурните му и заплашителни тиради са насочени и към тях, и към хората, потърсили помощ. И завършват с философското обобщение „България никога няма да се оправи!“. В същото време полицаите стоят на оградата безпомощно, защото по закон нямат право да влязат в двора на нарушителя.
Същата нощ срещу шумния купон, за който хора от блок „Странджа планина“ твърдят, че е бил само един от многото подобни, са подадени 6 сигнала на тел. 112 за нарушаване на нощната тишина.
Възмутителната картина беше описана в „Утро“, а Община Русе веднага реагира и заяви, че къса договора с наемателя на нейния имот, който го ползва от 2006 година. Освен че го ползва, Сандев смело го и разширява с пристройки, които имат само един малък проблем - не са законни. Това добавя още тежест към издадената заповед за напускане на къщата, макар че и само неспазването на общинската наредба за обществения ред е достатъчно основание. Сандев незабавно се възползва от правото си да обжалва заповедта и започва производство, което приключва с решение на Административния съд на 9 май. Санкцията не е незабавна, срокът за окончателното й прилагането изглежда много дълъг срок, но съдебната система работи така - за да не може покрай виновните и невинни да стават жертва на административен произвол. 
И така, девет месеца след огромния скандал, живеещите в района могат да си отдъхнат, че нежеланият съсед скоро ще си тръгне. Доброволно или с чужда помощ.