Наемателят на общинска къща пред блок „Странджа планина“ в квартал „Родина 1“ Станчо Кирчев Сандев, който в нощта срещу 9 август предизвика вълна от възмущение, още си живее там, въпреки категоричното изявление на директора на общинското предприятие „Управление на общински имоти“ /ОП „УОбИ“/ Иван Гецов, че договорът му ще бъде прекратен незабавно. Това сигнализираха хора от близкия блок, които казват, че имат богат и горчив опит с нощните гуляи на Станчо. Той пък придоби широка известност, след като в злополучната нощ във фейсбук бяха публикувани два клипа как се весели на воля около полунощ в двора си и сипе наред нецензурни изрази и заплахи пред четиримата полицаи, изпратени да го укротят. 

Клиповете свидетелстват как в нощните часове летят грозни закани и срещу млада жена от блока, която иска само едно нещо - музиката да спре, за да може тя и съседите й да почиват нормално, защото на другия ден са на работа. В това време полицаите кротко се опитват да склонят Станчо да спре купона, без да влизат в двора. По-късно беше обяснено, че униформените стоят до оградата и не предприемат никакви действия, защото нямали право да влизат в частен имот.
Според предоставената по искане от ОП „УОбИ“  справка от началника на Второ РУ е установено следното: „За времето от 23:32 ч. на 08.08.2023 г. до 00:07 ч. на 09.08. 2023 г., чрез ЕЕН 112 във Второ РУ-Русе са получени шест сигнала за нарушаване на нощната тишина от адрес: гр. Русе, ул. „Голям Богдан“ №24-Б. Същият е бил посетен от полицейски наряд на Второ РУ, като е било установено, че имотът е общинска собственост, обитаван от лицето Станчо Кирчев Сандев и семейството му. В двора на къщата е имало поставена тонколона с пусната музика. Първоначално г-н Сандев отказал да спре музиката, като след отправеното му устно разпореждане продължил да нарушава нощната тишина, говорейки на висок тон, като отправил множество нецензурни думи към живущи в намиращия се в съседство бл. „Странджа планина“.
Абсурдната и възмутителна ситуация бе описана в „Утро“ под заглавие „Спите ли?! Пиян сипе псувни и закани след полунощ, четирима полицаи гледат чинно край оградата“. Още на следващия ден, в отговор на въпроси на редакцията, от ОП „Управление на общински имоти“ дойде уверението, че Сандев ще си ходи.
Във връзка с новия сигнал повторно се обърнахме към г-н Гецов за информация докъде е стигнала процедурата по изваждането на Сандев от общинската къща с точен адрес ул. „Голям Богдан“ 24-Б, в която се е нанесъл с децата си през ноември 2006 година.
„Процедурата по прекратяване на наемните правоотношения е започната непосредствено след публикациите в електронните медии. Същата включва извършване на проверка и издаване на индивидуален административен акт от кмета на община Русе“, отговори директорът на ОП „УОбИ“.  
„Заповед №РД 01-3065/25.09.2023 г. на кмета на Община Русе за прекратяване на наемните отношения със семейството на Станчо Кирчев Станчев. Същата е връчена на 26.09.2023 г. лично на г-н Станчев. Тече 14-дневен срок за обжалване пред Административен съд-Русе по реда на АПК. - до 11.10.2023 г.“, съобщи още той.
 Ако въпреки красноречивите факти Сандев реши да обжалва, ще трябва да се произнесе и Административният съд, което означава, че ще поживее поне още балко на „Голям Богдан“.
Във връзка със сигналите, че волният наемател си е позволил да прави незаконни пристройки към къщата, от ОП „УОбИ“ съобщиха, че нарушения действително са установени и се работи за съставяне на заповед за премахването им, чието връчване предстои.
И така, Станчо Сандев гледа към изхода на общинската къща. Въпросът е колко време ще отнеме изваждането му от нея.