Има идея новините на турски да преминат към регионалните центрове на БНТ2, но този въпрос е особен и трябва да се оформи.
Това каза в предаването „Седмицата" по Дарик вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

Въпросът за новините за турската общност беше повдигнат от Патриотичния фронт, който подкрепя в Народното събрание коалицията между Реформаторския блок и ГЕРБ.

"Оказа се, обаче, че това е един доста скъп продукт и за да се реорганизира тази дейност, трябват допълнителни средства", каза още Бъчварова.

По повод структурата на министерствата тя обясни, че всеки министър сам ще предложи екипа си. Той ще се одобрява от премиера, който ще има право на вето, отчитайки политическия баланс. Даваме си сметка, че ГЕРБ има най-много подготвени кадри и където се наложи, ще помагаме, добави Бъчварова.

По отношение на предложенията за референдум за задължително гласуване Бъчварова обясни: „Разбрахме се този род референдуми, които имат към момента ясна тема, да се провеждат заедно с редовни избори. Когато има национални избори, тогава да се провежда и референдум. Когато има и яснота за периода, в който се провеждат такива избори, могат да се подготвят и питания по други въпроси".