Кървав екшън на пъпа на Кърджали чака свята присъда. Въргалът се разиграва на 30 юли м.г. и е заснет от 9 охранителни камери. Това обаче не спира освирепелите биячи. След няколко минути двамата са задържани от пристигналите полицаи. При освидетелстването им в Центъра по спешна и неотложна медицина, когато подсъдимият А. разбира, че вътре е пострадалият К., учудено пита: „Ама той тука ли е, още ли е жив". В момента двамата насилници чакат своята присъда, съобщава 24rodopi.com.

Ето по минути сценария на зверското издевателство:

Към 04,00 часа на 30 юли м.г. трима приятели отиват да си допият в заведение, находящо се на улица "Екзарх Йосиф" в Кърджали. Преди това те обиколили други заведения, където консумирали алкохол.
В последният нощен бар си разменят реплики с друга компания.

Към 5,30 часа единият от тримата решава да се прибере в Момчилград и тръгва към автогарата. Двамата му приятели остават вътре още час. Към 6,30 часа си тръгват и те. Лош избор прави един младеж от другата компания и също напуска в същия момент бара. Излизайки от заведението, той е нападнат от двамата на тротоара пред сградата на „Експресбанк".

В продължение на повече от 5 минути двамата нанасят множество удари по тялото и главата на К., дори и когато същият вече е паднал на земята в безпомощно състояние.

Прокуратурата е изгледала 9 броя дискове със записи от охранителни камери. Вследствие на изгледаното в обвинителния акт е записано следното:
- в 06:53 часа се вижда как двамата А. и А. нанасят юмручни удари на пострадалия К., като по-активен е единият от биячите. След като К. пада на земята, единият преустановява ударите си и започва да дърпа приятеля си, след което двамата излизат от обсега на камерите, а пострадалият остава да лежи на тротоара;

- в 06:53:53 ч. двамата биячи се връщат при лежащия на тротоара К. и само единият започва да му нанася удари в главата, като другият го дърпа и опитва да го спре, след което двамата се отдалечават;

- в 06:54:40 часа двамата отново се връщат при лежащия К. и започват отново да му нанасят удари, основно с ритници, в областта на главата, като единият си сваля панталона и се опитва да уринира върху пострадалия, но не успява поради дърпането му от другия, след което двамата отново си тръгват. През цялото време се вижда настъпилата апноична пауза в дишането на К.;

- в 06:55:14 ч. двамата пак се връщат и единият отново започва да му нанася удари с крак в главата. Когато единият от биячите се опитва да го спре, той посяга и на него, след което двамата излизат от обсега на камерите;

- около 3 минути по-късно, в 06:58:24 ч., камерите отново заснемат как двамата се връщат при пострадалия и единият започва да рита К. в главата. Единият издърпва бияча и го отдалечава от пострадалия.

- в 06:58:36 ч. един от биячите отново се връща, хваща пострадалия за колана и започва да го влачи по тротоара.
Около 07:00 часа приятелят на двамата биячи - Л., след обаждане по телефона от тях, се върнал от автогарата и на тротоара пред банката видял паднал на земята мъж. Приятелят му А. продължавал да го рита.

Вследствие на горепосочените удари, на К. били причинени множество наранявания, които са квалифицирани като средна телесна повреда. Той изпаднал в състояние на травматичен шок, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота му.
Двамата – А. Ш. А. и Б. Ш. А, са подсъдими, но все още нямат влязла в сила присъда.