С тържествен молебен за здраве и благодат на българския народ започна кампанията за предстоящите избори на коалиция „БСП за България“ – Разград, съобщиха от пресцентъра на партията. 
Официалното откриване на предизборната кампания се състоя в залата на Общинския културен център. "Обединяваме се около традиционните български ценности, обединяваме усилия да върнем нашия цивилизационен модел, нашата идентичност, а те са ясни - ние сме велик народ, а Разград и регионът имат много здрави корени в миналото и това казва всичко. Трябва да върнем областта на върха на индустрията и земеделието. Трябва да се борим младите да останат тук в родния си град", каза водачът на листата Симеон Славчев. Той представи кандидатите за народни представители на коалицията за 18 МИР Разград. 
На събитието присъства и евродепутатът Цветелина Пенкова. Тя допълни посланието на Симеон Славчев към избирателите, като каза, че ключов приоритет в европейската ѝ платформа е изравняването на субсидиите на земеделците и подчерта колко е важно област Разград да има силно представителство в 50-тия парламент.