Дискусионни срещи и представяне на резултатите от анкета за наличието на устойчиви практики в местата за настаняване в общините Троян и Тетевен ще организира регионалното туристическо сдружение „Тур Клуб РеМарк“. Това съобщи за БТА Даря Заричинова, представител на сдружението.
Целта е да бъде установено къде в местата за настаняване се използват практики за устойчив туризъм и дали е възможно тези практики да намалят разходите на собствениците. 
В дискусионните срещи ще участват собственици на туристически обекти, представители на общинските администрации, на Националната професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ – Тетевен, ученици от паралелките по „Организация на хотелиерството“ от средно училище „Георги Бенковски“ – Тетевен и средно училище „Васил Левски“ – Троян.
Специалисти в областта на компостирането, разделното събиране на отпадъци и използването на възобновяеми източници ще предоставят компетентна информация и консултации на присъстващите.
Дискусията в Тетевен е на 5 юни в залата на Община Тетевен, а в Троян – на 6 юни в Туристическия информационен център.
За всички гости на събитието ще има кетъринг без пластмаса за еднократна употреба, включително и „ядливи“ чаши за напитки.
Идеята е на „Тур Клуб РеМарк“ и е одобрена за финансиране от Консултативните съвети по туризъм на двете общини.