Общо 32 партии и коалиции са се регистрирали за участие в предсрочните парламентарни избори в 24 МИР София, показва справка на сайта на Районната избирателна комисия. Изборите ще се произведат на 9 юни 2024 г.
Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:
1. Водач на листата на партия „Има такъв народ“ е Ивайло Вълчев (и в Бургас). Той е роден на 9 януари 1972 г. в Бургас, сочи информация на сайта на формацията. Завършва Френската гимназия в родния си град, а след като идва в София, учи Българска филология в Софийския университет. Вълчев живее в София и се занимава с телевизия от почти 30 години, основно като сценарист, но и като водещ и продуцент. Автор е на едни от най-обичаните и поетични текстове в песните на "Ку-ку бенд". Депутат е от групата на ИТН в 45-ото, 46-ото и 49-ото Народно събрание.
2. Водач на листата на партия „Глас народен“ е Михаил Генадиев (и в Благоевград). Генадиев е на 26 години, завършил е бакалавърска степен със специалност „Спортен мениджмънт“ в Национална спортна академия. Магистър е по бизнес администрация – управление и предприемачество от Софийски университет, съобщиха за БТА от партията. Генадиев в момента е служител в частна фирма.
3. Водач на листата на коалиция „Синя България“ е Петър Москов (и в Хасково). Той е роден на 17 декември 1970 г. в София. Завършва Медицина в Медицински университет – София. Специализира във Франция, Великобритания, Испания и САЩ. Работи като старши асистент в УМБАЛ „Св. Анна“ АД в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Петър Москов е член на Инициативния форум за създаване на нова дясна партия през 2004 г. и учредител на партия "Демократи за силна България" (ДСБ), сочи справка на отдел „Справочна“ на БТА. От 11 март 2009 г. до 2 май 2011 г. е председател на Националния предизборен щаб на ДСБ, а от 3 юни 2013 г. до 12 декември 2015 г. заместник-председател на ДСБ. Член е на Изпълнителния съвет на политическия съюз Реформаторски блок. На предсрочните парламентарни избори през октомври 2014 г. е избран за депутат в 43-то НС. От 7 януари 2014 г. до 27 януари 2017 г. Москов е министър на здравеопазването. От 7 април 2019 г. е председател на партия „Консервативно обединение на десницата“ (КОД).
4. Водач на листата на коалиция „Ние гражданите“ е Христо Лафчиев.
6. Водач на листата на партия „Български гласъ“ е Юлиан Андреев. Той съобщи, че е роден на 13 юли 1988 г. в София, има бакалавърска степен по „Бизнес администрация“, а в момента се обучава за образователна степен „магистър“ по специалност „Национална сигурност“. Андреев е бизнес предприемач, общественик, активно участващ в помощните дейности при наводненията в Карловска област през 2022 г. и в Берковица през 2023 г. Последната обществена кауза, на която е инициатор, е спасяването на читалище „Отец Паисий“ в квартал „Редута“.
7. Водач на листата на коалиция „Коалиция на розата“ е Никола Вучев. Той е завършил Висшия химико-технологичен институт в София, става ясно от информация на сайта на коалицията.  Сред управленския му опит е поста на директор "Твърди горива" в "Топливо" АД.
8. Водач на листата на коалиция „Център“ е д-р Дарин Дросев. Той е роден в Ямбол през 1975 г. Завършва с отличие първия випуск на ГПЧЕ "Васил Карагьозов" през 1994 г. с профил „Английски език“, съобщиха от партията. Завършва Американския университет в България с две бакалавърски степени по специалности „Политология“ и „Стопанско управление“. Също така е магистър по „Философия“. Притежава и научна степен доктор по „Философия“ от Софийски университет. Той е дългогодишен преподавател в Софийския университет по „Логика“ и „Философия“.
9. Водач на листата на коалиция „Солидарна България“ е доц. Александър Сивилов. Той е историк, преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, посочват от коалицията.
10. Водач на листата на партия „Единение“ е Иван Манев. Той е роден на 12 февруари 1974 г. Бил е народен представител в 47-ото Народно събрание, избран от партия „Продължаваме промяната“, става ясно от данните на сайта на Народното събрание. Той е икономист. Знае руски и английски език.
11. Водач на листата на партия „Българско национално обединение“ е Димитър Бунов. Той е експерт по здравен мениджмънт, като е управлявал болници, съобщиха от формация. Има висше образование в областта на здравния мениджмънт.
12. Водач на листата на партия „Възраждане“ е Петър Петров. Той е роден на 14 март 1983 г., сочи справка в интернет страницата на Народното събрание. Заместник-председател на парламентарната група на „Възраждане“ в 49-ото Народно Събрание, народен представител в 47-ото и 48-ото НС.
13. Водач на листата на партия „Морал, единство, чест“ е Никола Найденов. Той е програмист, завършил в Нотингам, специализирал в Европа, съобщиха от партията на пресконференция в БТА.
14. Водач на листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е Христо Иванов. Той е председател на партия „Движение „Да, България!“ и съпредседател на “Демократична България”, се посочва в интернет страницата на „Демократична България“. Иванов е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира правни аспекти на националната сигурност и процедури по съдебните назначения във Вашингтон, САЩ. Бил е програмен директор на Фондация „Български институт за правни инициативи“. Председател на парламентарната група на „Демократична България“ в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Депутат от 49-ото Народно събрание от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Иванов. Бил е министър на правосъдието от 7 ноември 2014 г. до 18 декември 2015 г. във втория кабинет на Бойко Борисов. Бил е и вицепремиер и министър на правосъдието в служебното правителство на Георги Близнашки.
15. Водач на листата на партия „ Народна партия „Истината и само истината“ е Станислав Тодоров.
16. Водач на листата на партия „Български възход“ е Стефан Янев. Той е роден на 1 март 1960 г. Той е военен деец и политик, според информация на отдел „Справочна“. Експерт в дирекция "Международно сътрудничество" на Министерството на отбраната (1996-1998). Офицер за анализ в Департамента по планиране и програмиране на Групата за координиране на ПЗМ, гр. Монс, Белгия (1998-2000). Бил е старши помощник-началник в отдел "Стратегии и доктрини" в Управление "Планиране на отбраната и въоръжените сили". Бил е аташе по отбраната в Посолството на България във Вашингтон, САЩ. Заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната (27 януари-4 май 2017). Секретар на президента Румен Радев по сигурност и отбрана (10 май 2017-11 май 2021). Служебен министър-председател в две последователни служебни правителства (12 май 2021-13 декември 2021). Министър на отбраната (13 декември 2021-1 март 2022). Депутат в 48-ото Народно събрание (2022-2023). Основател и председател на партия „Български възход“ от 19 юни 2022 г.
17. Водач на листата на коалиция „Граждански блок“ е Никола Илиев.
18. Водач на листата на партия „Общество за Нова България“ е Диан Караиванов.
19. Водач на листата на коалиция „Левицата!“ е д-р Пламена Заячка. Тя е доктор по културология в СУ „Св. Климент Охридски“ и заместник-председател на партия АБВ, посочват от коалицията. 
20. Водач на листата на партия „Партия на зелените“ е Валентин Симов. Той е роден на 8 октомври 1953 г. Завършва средно-техническо образование в ТСЕА „инж. Делчо Наплатанов”. Има бакалавърска степен по политическа социология и магистърска степен по публична администрация. От 2001 г. е учредител на “Партия на Зелените“, по-късно е избран и за председател на формацията. Към настоящи момент е говорител на партията и зам.-председател на гражданско сдружение „Зелен алианс”. От 28 април 2012 г. преизбран за председател на Инспектората на Българския туристически съюз с петгодишен мандат,  бил е и член на Комитета по наблюдение по ОПОС – от ГС ”Зелен алианс”- 2008 – 2013 г. От 2022 г. е съпредседател на гражданско сдружение „Зелен път“. Кандидат за кмет на район „Банкя“ на 29 октомври 2023 година, сочи справка на БТА.
21. Водач на листата на партия „Ние идваме“ е Мария Капон. Тя е родена на 8 април 1969 в Пловдив. Владее писмено и говоримо френски, английски, немски, испански, руски език. Омъжена, с едно дете. Тя е председател на „Ние идваме“. Завършила е икономика, специалност продуктов маркетинг в университета „Лудвиг Максимилиан“ в Мюнхен, Германия. Има редица специализации в Германия, Франция, Япония, както и в Департамента за политически науки „Дж. Ф. Кенеди“ към Харвардския университет в САЩ.  Мария Капон е народен представител в 40-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание, според информация предоставена от партията.
22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС е Рая Назарян. Тя е родена на 16 септември 1985 г. във Варна, сочи справка на страницата на Народното събрание. По професия е адвокат. В 49-ото Народно събрание е зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Назарян е била депутат и в 48-ото Народно събрание. 
23. Водач на листата на партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ е Елена Ваташка.
24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“ е Георги Свиленски (и в Плевен). Роден е на  9 октомври 1970 г. във Велико Търново. По професия инженер, владее английски и руски език, народен представител в 42-ото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, според справка на сайта на парламента.
25. Водач на листата на партия Величие е Етиен Леви. Той е роден на 3 юли 1957 г. в София. През 1977 г. завършва Софийско музикално училище (днес Национално музикално училище) „Любомир Пипков“ със специалност „Пиано“, съобщи самият той за БТА. Дипломира се от Българска държавна консерватория (днес Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“) през 1981 г. Популярен изпълнител, носител е на множество музикални награди. Почетен професор е в музикалния департамент на Нов български университет (НБУ). Солист изпълнител във вокална група „Трик”. Преподавател по поп, рок и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров”, СУ „Свети Климент Охридски” и Нов български университет. През 2006 г придобива хабилитация с научно звание „доцент”. На 9 февруари 2024г защитава докторска степен и е удостоен със званието „доктор“. 
26. Водач на листата на партия „ВМРО-Българско национално движение“ е Карлос Контрера. Той е роден на 12 май 1987 г. в Перник, според справка на страницата на Столичната община. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет" Св. Климент Охридски", със специализация в областта на административното право, според съобщение на пресцентъра на ВМРО. Два мандата е общински съветник в Столичния общински съвет – от 2015 – 2019 г. и от 2019 – 2023 г . В Столичен общински съвет и е бил председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност. Кандидат за кмет на местните избори през 2023 г.
27. Водач на листата на партия „Пряка демокрация“ е Красимир Стоянов.  
28. Водач на листата на партия „Движение за права и свободи“ е Едиз Саидов. Той е доктор по „Администрация и управление“ от Международното Висше Бизнес Училище, София, магистър „Бизнес Администрация“ с английски език в Нов Български Университет, сочи справка на сайта на формацията. От 2014 г. до 2022 година е парламентарен сътрудник „Младежки политики“. Владее руски, английски и турски. Семеен.
29. Водач на листата на партия „Зелено Движение“ е Тома Белев. Той е лесовъд и експерт по опазване на природата в Асоциация на парковете в България, става ясно от информацията на сайта на партията. Един от активистите на коалицията от природозащитни групи и организации „За да остане природа в България“. Белев участва в създаването на програмата „Натура 2000“ в страната. Бил е общински съветник в Столичния общински съвет от групата на „Демократична България“. Към момента е съпредседател на  „Зелено Движение“. Семеен, баща на един син.
30. Водач на листата на партия „За Велика България“ е Светозар Стефанов.
31. Водач на листата на „Български съюз за директна демокрация“ е Георги Неделчев (и в Добрич).
32. Водач на листата на коалиция „Неутрална България“ е Румен Георгиев. Той е роден на 19 април 1969 г. във Враца. По професия е агроном, икономист. Владее руски език. Депутат от 44-ото Народно събрание от коалиция „БСП за България“, член на комисията по земеделието и храните и по околната среда и водите, сочи справка на страницата на парламента.
Всички водачи на листи са потърсени за информация, до този час някои не са предоставили такава.