Общо 20 партии и 11 коалиции са подали кандидатски листи за регистрация в Районната избирателна комисия (РИК) в Силистра за участие в изборите за Народно събрание (НС) на 9 юни.
Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:
1.   Водач на листата на ПП „Има такъв народ“, която се състои от четирима кандидати за народни представители, е Емил Трифонов. От местния офис на партията казаха за БТА, че той е роден през 1972 година в София и се занимава с частен бизнес.
2.   Водач на листата на ПП „Глас народен“, която се състои от двама кандидати за народни представители, е Ангел Ангелов. Той каза за БТА, че е областен председател на партията. Роден е през 1979 година в Добрич. Има висше икономическо и педагогическо образование. Работи като учител. Втори мандат е общински съветник в Общински съвет – Добрич.
3.  Водач на листата на Коалиция „Синя България“ (партия „Консервативно обединение на десницата (КОД)“, партия „Български демократически форум“, партия „Движение демократично действие – ДЗ“, партия „Национално движение за стабилност и възход (НДСВ)“, партия „Движение България на гражданите“, партия „Партия консервативна България“, партия „Радикал-демократическа партия в България“) е Стефан Ненчовски. Той е областен координатор на ПП „Консервативна България“ за област Силистра. Ръководи частен бизнес, семеен с две деца. На местните избори през 2023 година беше кандидат за общински съветник, съобщиха от коалицията.
4. Водач на листата на Коалиция „Ние гражданите“ (партия „Българска пролет“, партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“, партия „Българска работническо-селска партия“), която се състои от трима членове, е Райна Стаменова. Тя каза за БТА, че е родена през 1980 г. в София. Завършила „Политология“ в НБУ. Има магистърска степен по Политически мениджмънт. Заемала е мениджърски позиции в големи български компании, в областта на производството и търговията със строителни материали. Не е заемала държавни и публични длъжности. В момента е консултант по политически проекти.
6. Водач на листата на партия „Български гласъ“, която се състои от трима кандидати, е Димитър Василев.
7. Водач на листата на „Коалиция на розата“ (партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“, партия „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“), която има четирима кандидати, е Дарина Велкова.
8. Водач на листата на Коалиция „Център“ (партия „Свобода“, партия „Българска земеделска партия“), която се състои от трима членове, е Петко Добрев. Той има магистратура по история и география във Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий“. Бил е два пъти областен управител на Силистра, както и заместник-кмет на общините Дулово и Алфатар. В мандат 2007 – 2011 г. е бил общински съветник в Общински съвет – Силистра. На местните избори през миналата година Добрев беше кандидат за кмет на Силистра, издигнат от ПП „Възраждане“.
9. Водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ (партия „Изправи се, България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“), която се състои от осем кандидати, е Димитър Караджов. За БТА той каза, че е на 52 години, от Силистра. Има висше юридическо образование. Управител на СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ (Сдружение в обществена полза). В момента работи като Директор на дирекция „Икономика“ в  Община Силистра.
10. Водач на листата на Партия „Единение“, която се състои от трима кандидати, е Стилиян Станчев. Той каза за  БТА, че е роден през 1972 година във Варна. Семеен с две деца. Има висше икономическо образование, магистър по специалността „Счетоводство и контрол“. Ръководи частен бизнес в сферата на енергетиката.
11. Водач на листата на Партия „Българско национално обединение“, която се състои от двама кандидати за народни представители, е Ивайло Кюпарски. Той каза за БТА, че е роден през 1986 година, живее във Враца. Има висше юридическо образование. Работил е в Комисията по досиетата. В момента работи в сферата на кибер сигурността.
12. Водач на листата на Партия „Възраждане“, която се състои от осем кандидати, е Маргарита Генчева. Тя е била депутат в 49-ото Народно събрание. Според сайта на партията тя е родена в силистренското село Окорш. Завършва висшето си образование в специалност Право на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 1991 г. Повече от 24 години работи като юрист в банковата система, където е заемала различни длъжности по специалността си – юрисконсулт, старши юрисконсулт, главен юрисконсулт, Директор на дирекция „Правна“.
13. Водач на листата на Партия „Морал, единство, чест“, която се състои от четирима кандидати, е Валентин Воденичаров.
14. Водач на листата на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (партия „Продължаваме промяната“, партия ВОЛТ, партия „Демократи за силна България“, партия „Движение „Да, България!“), която се състои от осем кандидат, е Богомил Петков. Той е роден през 1966 година в Севлиево. Петков е предприемач в сферата на горен плетен трикотаж и производство на бетонови и варови разтвори, съобщават на сайта си от "Продължаваме промяната". Роден е в гр. Севлиево, учил е в ПМГ „Академик Иван Гюзелев” гр. Габрово. Завършил е Стопанската академия „Димитър А. Ценов” гр. Свищов в две специалности „Социално-икономическа информация” и „Морал и право”. Бил е народен представител в 47-ото Народно събрание.
15. Водач на листата на Партия „Народна партия „Истината и само истината" ,която се състои от четирима кандидати, е Любен Станоев.
16. Водач на листата на Партия „Български възход“, която се състои от четирима кандидати е Румяна Пантелеева. Тя каза за БТА, че е областен координатор на партията. Родена през 1986 в Силистра, семейна с две деца. Има висше икономическо образование и магистратура по психология. Ръководи собствен бизнес в сферата на услугите.
17. Водач на листата на Коалиция „Граждански блок“ (партия „Български демократичен съюз „Радикали“, партия „Партия на българските жени“), която се състои от седем кандидати, е Йордан Стоянов. Той каза за БТА, че е роден през 1980 година в Силистра. Семеен с две деца. Има висше образование и ръководи собствен бизнес в сферата на дърводобива. Общински съветник в Общински съвет – Силистра.
18. Водач на листата на Партия „Общество за нова България“, която се състои от четирима кандидати, е Атанас Дойчев.
19. Водач на листата на Коалиция „Левицата!“ (партия „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)“, партия „Движение 21“, партия „Зелена партия“, партия „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, партия „Национално движение за спасение на отечеството“, партия „Политическо движение социалдемократи“), която се състои от петима кандидати, е Илияна Митева. Тя е общински съветник в Общински съвет – Силистра. Според сайт на институцията е Магистър по специалността „Журналистика и електронни медии“.
20. Водач на листата на „Партия на Зелените“, която се състои от един кандидат, е Георги Славчев. Той е роден през 1960 г в Силистра. Има висше-техническо образование. Управлява частен бизнес в сферата на недвижимите имоти, съобщиха от партията.
21. Водач на листата на Партия „Ние идваме“, която се състои от един кандидат, е Радослав Димитров.
22. Водач на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС (партия ГЕРБ, партия СДС), която се състои от осем кандидати, е Тома Биков. Той е бил депутат в 44-ото; 45-ото; 46-ото; 47-ото; 48-ото и 49-ото Народно събрание. Според сайта на институцията той е роден на 10 октомври 1980 година, по професия е политолог.
23. Водач на листата на Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“, която се състои от четирима кандидати, е Ивайло Иванов.
24. Водач на листата на Коалиция „БСП за България“ (партия „Българска социалистическа партия“, партия „Политически клуб „Екогласност“, партия „Политически клуб „Тракия), която се състои от осем кандидати, е Иво Атанасов. От партията казаха за БТА, че той е магистър по икономика на транспорта и магистър със специалност "Технически надзор на СПО". Работил над 30 години в областта на вноса и търговията с петролни продукти. От 2014 г. до 2020 г. работи в Държавната агенция по метрологичен и технически надзор като заместник главен директор „Контрол качество на течни горива”. Атанасов бе водач на листата на БСП в Силистра и на парламентарните избори през 2023 година.
25. Водач на листата на Партия „Величие“, която се състои от четирима кандидати, е Стоян Георгиев. Той е роден през 1959 година в Силистра. Той е бил депутат в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, избиран от ПП „Продължаваме промяната“ и Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, показва справка на сайта на парламента.
26. Водач на листата на Партия „ВМРО – Българско национално движение“, която се състои от осем кандидати, е Даниел Христов. Той е роден в Силистра. Има икономическо образование. На местните избори през миналата година беше кандидат за общински съветник. В момента е директор на Общинското предприятие „Паркинги и пазари“, показва справка на сайта на дружеството. 
27. Водач на листата на Партия „Пряка демокрация“, която се състои от един кандидат, е Георги Георгиев. За БТА Георгиев каза, че е областен координатор на партията в Силистра. Икономист, работи в сферата на международния транспорт. Бил е кандидат за народен представител в 48-ото Народно събрание на Република България. Член е на инициативния комитет за референдума „България за мир и суверенитет“. На местните избори през 2023 година бе кандидат за кмет на община Силистра.
28. Водач на листата на Партия „Движение за права и свободи“, която се състои от осем кандидати, е Джевдет Чакъров. Той е роден през 1960 г. в Асеновград. Завършил е Медицинския университет в Пловдив, специалност "Обща хирургия". През май 2015 г. придобива научна степен "доктор по медицина" след публична защита на дисертационен труд по обща хирургия. Джевдет Чакъров става член на ДПС още при създаването на партията на 4 януари 1990 г. Бил е депутат от 39-ото Народно събрание досега и е бивш министър на околната среда и водите в правителството на Тройната коалиция. През 1996 г. е избран за член на Централното оперативно бюро. От май 2005 г. до 2019 г. е вицепрезидент и член на Бюрото на Либералния интернационал, като е избиран на тези постове девет мандата последователно без прекъсване. Работи в региона на Югоизточна Европа и Централна Азия, по информация на сайта на партията.
29. Водач на листата на Партия „Зелено движение“, която се състои от двама кандидати, е Лидия Светославова. Тя каза за БТА, че е родена през 1981 година в Добрич. Живее в Тутракан, семейна с две деца. Завършила е „Културология“ в Германия. Работи в местно сдружение за развитие на туризма.
30. Водач на листата на Партия „За Велика България“, която се състои от един кандидат е Вероника Стефанова.
31. Водач на листата на Партия „Български съюз за директна демокрация“, която се състои от трима кандидати, е Веселин Василев.
32. Водач на Коалиция „Неутрална България“ (партия „Комунистическа партия на България“, партия „Българска комунистическа партия“, партия „Партия на българските комунисти“, партия „Русофили за възраждане на отечеството“),  която се състои от четирима кандидати, е Валентин Григоров. За БТА той каза, че е от София, роден през 1963 година. Завършил е Харковския политехнически университет като стипендиант на Министерството на отбраната. Работил в сферата на отбраната. От 2009 г е главен секретар на ПП „ Русофили за възраждане на Отечеството“.
Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.