Сдружение ЖАНЕТА ("Женска алтернатива за независимост, етническа толерантност и асоцииране") в Разград отпразнува 20-годишнината от учредяването си с благотворителен концерт. В залата на Общинския културен център бяха представители на различни институции и организации, приятели на неправителствената организация.
Концерта „20 години история, 20 години с грижа за децата“ уважиха също зам.-областният управител на Разград Надя Йорданова, кметът Добрин Добрев и зам.-кметът Елка Неделчева.
Председателят на Управителния съвет на сдружението Грациела Ранкова отправи приветствие и не скри вълнението си от възможността да поздрави всички институции, с които работят, за подкрепата през годините. „Благодаря, че повярвахте в нашата кауза. От момента на създаването, през всичките тези години, ЖАНЕТА работи с вярата, че всяко дете заслужава любов, грижа и възможността да развие своя потенциал. Тази вяра ни води и вдъхновява да продължаваме да се стремим към по-добро бъдеще за тях“, посочи Ранкова.
Признателността на екипа на сдружението към институциите, които подкрепят мисията им беше изразена чрез благодарствени писма, връчени от директора на Центъра за работа с деца на улицата и Центъра за обществена подкрепа към ЖАНЕТА Петър Василев. От името на сдружението той изрази благодарност на всички, които с безрезервната си подкрепа и доверие са помогнали ЖАНЕТА да върши добро за децата и семействата в област Разград. Благодарствено писмо за дългогодишно и ползотворно сътрудничество и подкрепа получи Община Разград. Кметът Добрин Добрев поздрави екипа на сдружението за неуморния труд и за дълбокосмислените и общественоангажирани инициативи, с които са помогнали на нуждаещите се през всичките тези години.
Благодарствени писма бяха връчени още на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Разград, Дирекцията за социално подпомагане в Разград, Областната дирекция на МВР и Регионалното управление на образованието. Предстои да получат училища в област Разград, с които неправителствената организация работи и ще продължи да работи.
Празникът продължи с концерт с участието на Младежкия духов оркестър към центъра за работа с деца. На сцената със свои изпълнения се изявиха също възпитаници на Музикалната школа към Народно читалище „Развитие 1869 г.“ и малките балеринки от балетната школа към читалището.
Талантите си показаха още „Живите играчки“ от Детска танцова школа „Сладури“. Какво са научили в сдружение ЖАНЕТА представиха децата Корай и Валентина, които рецитираха стихотворения. Поздрав за рождения ден на сдружението отправиха и от „Фондация за нашето бъдеще“ с песента „Молитва за България“ в изпълнение на Валена Борисова от Добрич.
В залата прозвуча също песента на Емил Димитров „Ако си дал“ в изпълнение на Тея Валентинова от Школата по изкуства „Енджой мюзик“. В музикалната вечер участваха още възпитаниците на Танцова формация „Феникс“ към Центъра за работа с деца и момичетата от танцовата формация „Сладури“. Кулминацията на празничната програма бяха изпълненията на дуета Бисера и Лидия.
Всички приходи от продажбата на билетите за концерта ще бъдат използвани за подкрепа на каузата на сдружението – да помогнат на деца и семейства да живеят по-добре, обявиха от екипа на неправителствената организация.