Общо 31 листи на 21 партии и 10 коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия (РИК) - Габрово. Това сочат данните от решенията на комисията.
Кандидатите за народни представители са 151. Кандидатските листи на осем формации са пълни - с по осем кандидати, четири листи имат регистрирани само по двама кандидати, което е и най-малкият брой заявили участие в изборите.
Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:
1. Водач на листата на Партия „Има такъв народ“ в Габрово е Димитър Стоянов Гърдев. Гърдев е дипломат, експерт по международни отношения и международна сигурност, Международен секретар на ПП ИТН, съобщават от партията на сайта си. 
2. Водач на листата на Партия „Глас народен“ е Мартин Ганчев Минков. 
3. Водач на листата на Коалиция „Синя България“ (партия „Консервативно обединение на десницата (КОД)“, партия „Български демократически форум“, партия „Движение демократично действие – ДЗ“, партия „Национално движение за стабилност и възход (НДСВ)“, партия „Движение България на гражданите“, партия „Партия консервативна България“, партия „Радикал-демократическа партия в България“) е Дончо Тихолов Захариев. Дончо Захариев е бивш е кмет на Община Трявна в мандата 2015 - 2019 г., показва справка на сайта на Община Трявна. 
4. Водач в листата на Коалиция „Ние гражданите“ (партия „Българска пролет“, партия „КОЙ – компетентност, отговорност и истина“, партия „Българска работническо-селска партия“) е Митко Минков Гълъбов. 
5. Водач на листата на Партия „Български гласъ“ е Кръстю Илиев Кръстев.
6. Водач на Коалиция „Коалиция на розата“ (партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“, партия „Обединен блок на труда български лейбъристи“, партия „Родолюбие 2000“) в Габрово е Владимир Руменов Лафчийски. 
7. Листата на Коалиция „Център“ (партия „Свобода“, партия „Българска земеделска партия“) в Габрово е с водач Григор Пламенов Милатов.
8. Водач в листата на Коалиция „Солидарна България“ (партия „Изправи се, България“, партия „Българската левица“, партия „Обединена социалдемокрация“) е Христофор Христов Ангелов.
9. В Габрово водач на листата на Партия „Единение“ е Михаил Сергеев Гилин.
10. Водач за Габрово в листата на Партия „Българско национално обединение“ е Виктория Методиева Бъчварова.
11. Даниел Петров Петров е водачът в листата на Партия „Възраждане“ за Габрово. На сайта на парламента е посочено, че той е предприемач. Народен представител е в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание, избиран от партия „Възраждане“. 
12. Листата на Партия „Морал, единство, чест“ в Габрово, ще води Вилимир Юлианов Митрев. 
13. Явор Руменов Божанков, повежда листа от осем кандидати на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ (партия „Продължаваме промяната“, партия ВОЛТ, партия „Демократи за силна България“, партия „Движение „Да, България!“) в Габрово. Явор Божанков е роден на 11 февруари 1990 г. в Горна Оряховица, показва справка на сайта на парламента. Участвал е в 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Депутат е и в 49-ия парламент. По професия е юрист. 
14. Водачът в Габрово на листата на Партия „Народна партия „Истината и само истината“ е Емил Сашев Стефанов.
15. Кирил Асенов Хинов ще води листа от четирима кандидати на Партия „Български възход“ в Габрово.
16. Борислав Руменов Райчев ще бъде водач на листата на Коалиция „Граждански блок“ (партия „Български демократичен съюз „Радикали“, партия „Партия на българските жени“).
17. Партия „Общество за нова България“ регистрира листа с четирима кандидати за народни представители. Водач на листата е Магдалена Десиславова Цветкова.
18. Адвокатът Иванка Баева повежда осемчленна листа на Коалиция „Левицата!“ (партия „АБВ (Алтернатива за българско възраждане)“, партия „Движение 21“, партия „Зелена партия“, партия „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, партия „Национално движение за спасение на отечеството“, партия „Политическо движение социалдемократи“) в Габрово.
19. Водач в листата на Партия „Партия на зелените“ в Габрово е Христо Николов Христов.
20. Валентин Атанасов Туфекчийски е водач на листата на Партия „Ние идваме“.
21. Томислав Дончев ще води листа от осем кандидати на Коалиция ГЕРБ – СДС (партия ГЕРБ, партия СДС). Томислав Дончев е дългогодишен народен представител, бивш министър, както и кмет на Габрово, съобщават от ГЕРБ на своя уебсайт. Справка на сайта на парламента показва, че е бил депутат в 42-ото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. 
22. Анатоли Петров Антонов е водач на листата на Партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ за Габрово в предстоящите предсрочни парламентарни избори. 
23. Иван Ивайлов Ченчев повежда осемчленна листа на Коалиция „БСП за България“ (партия „Българска социалистическа партия“, партия „Политически клуб „Екогласност“, партия „Политически клуб „Тракия) в Габрово. Иван Ченчев е заместник-председател на парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“ в 49-ия парламент, показва справка на сайта на Народното събрание. Роден е на 5 август 1976 г. в София, по професия е журналист. Участвал е в 42-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. 
24. Пенко Бойков Василев ще води листата на Партия „Величие“ в Габрово.
25. Доц. Милен Василев Михов ще води листата в Габрово на Партия „ВМРО – Българско национално движение“. Милен Михов е историк. В момента е заместник-председател на партията, съобщават от „ВМРО – Българско национално движение“ на сайта си. Бил е депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание, показва справка на сайта на парламента. 
26. Светлин Веселинов Каменов е водачът на Партия „Пряка демокрация“ в Габрово.
27. Юсеин Хасанов Вейселов е водач в Габрово на листата на Партия „Движение за права и свободи“. Юсеин Вейселов е роден на 16 декември 1993 г. в село Петко Славейков (Севлиевско), се съобщава на сайта на парламента. Бил е депутат в 47-ото Народно събрание. 
28. Листата на Партия „Зелено движение“ ще води Маргарита Иванова Симеонова. 
29. Иван Кръстев Петров е водач на листа, съставена от трима души, на Партия „За велика България“ в Габрово.
30. Цветомир Христов Хаджииванов е водач на листата на Партия „Български съюз за директна демокрация“ в Габрово.
31. Асен Денков Асенов е водач на листа от шестима души на Коалиция „Неутрална България“ (партия „Комунистическа партия на България“, партия „Българска комунистическа партия“, партия „Партия на българските комунисти“, партия „Русофили за възраждане на отечеството“).