Роднини и приятели на убития през януари Пейо Пеев се събраха на протест пред Съдебната палата в София. Техните искания са Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на Пеев, да бъде върната в ареста и да не бъде допускано грижите за децата ѝ да бъдат поверявани на нея. На 30 април Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева.
Славова не се е опитвала да се свърже с нас. Предполагаме, че сега тя ще иска от социалните да ѝ бъде направена оценка като родител, каза пред медиите сестрата на убития Пеев - Милена Йорданова. Тя сподели, че едното от децата (на 6 г.) пита къде е майка му, но те не са му обяснявали почти нищо, за да не го настройват. Въпросът „Защо майка ми реши аз да нямам баща?“ се повтаря многократно от момчето, каза още Йорданова.
На протеста присъства и бившият депутат Велико Минков, баща на другото дете на Габриела - 6-месечното момче. Пред медиите той каза, че е притеснен, че е възможно децата да бъдат върнати на Габриела Славова с едно съдийско решение, "взето с лека ръка". Той допълни, че след като вече е излязла ДНК експертизата и е доказано, че той е бащата на бебето, досега не са предприети никакви процесуални действия. Каза също, че не е бил търсен от Славова. Нейните роднини имат моя номер, апелирах пред медиите, но за момента няма такъв опит, обясни той.
Мисля за това, какво ще кажа на сина ми, когато ми зададе въпроса за случващото се. Трябва да търсим съдействие от майката, да участва в казването на истина, защото все пак тя е част от живота му, каза Минков.
БТА припомня, че на 21 януари бе убит 44-годишният Пейо Пеев. За престъплението бяха задържани две жени - съпругата на убития и нейната майка. Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.