Галерия „Аросита“ представя изложба на Феникс Върбанов. Експозицията Swell може да бъде разгледана от 16 до 31 май, съобщават организаторите.
„Изложбата на Феникс Върбанов Swell (Мъртво течение) представя автора в нова светлина. Творбите в нея са едновременно близки, но и различни от показаното в наскоро завършилата изложба „Пулсации“, в галерия „Стубел“. Тук, освен произведения изпълнени в характерната колажна техника, художникът представя рисунки и литографии. Феникс Върбанов последователно развива, задълбочава и разширява изразните си средства, постигнати след дългогодишни експерименти с китайски туш и тънка китайска хартия“, разказват от екипа.
Феникс Върбанов е роден през 1962 г. в София. Учил е в София и Париж - художествена академия по изящни изкуства. Специализира и в Китайската академия по изкуствата в Ханджоу. Излага в галерии в Париж, Пекин, Люксембург, Хонг Конг, Ню Йорк, София. Носител е на Първа награда по живопис на Фондация „Charles Oulmont”. Автор е на над 20 самостоятелни изложби. 
/ВСР