Жителите и гостите на Стара Загора ще имат възможността да чуят на живо певицата Невена Цонева, която ще отправи специален поздрав по повод Националния празник 3 март.
Празничната програма ще се проведе на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“ непосредствено след паметното шествие „За свободата... Да развеем българското знаме!“. Това става ясно от програмата за отбелязване на бележитата дата, публикувана на официалния сайт на местната администрация.
Денят ще започне с молебен за България, който ще бъде отслужен от свещеници от Старозагорската епархия в храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. След това едновременно пред всеки паметник, посветен на 3 март в града, ще бъдат поставени венци и цветя, а ритуалът за издигане на националното знаме на Република България, флага на Европейския съюз и този на Община Стара Загора ще бъде на площада пред местната администрация. Веднага след това паметното шествие ще поеме към Мемориалния комплекс.
Тази година отново жителите и гостите на Стара Загора ще имат възможността да се включат в носенето на 300-метровата светиня. “През първите години на провеждането на паметното шествие само военни носеха знамето, защото нашите основни притеснения бяха част от него да не падне на земята. Но още от 2016 година много деца и възрастни хора започнаха да се хващат за знамето. След това решихме между военните да оставяме достатъчно място, за да има възможност всеки, който желае, да носи българския трикольор на ръце“, разказа заместник-кметът Милена Желева.