Интензивен е трафикът за товарни и леки автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Турция по данни към 6:00 часа, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. 
На границата с Румъния движението е интензивно на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин", "Оряхово" и "Кардам" на изход за товарни автомобили. 
На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на изход за леки автомобили. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, напомнят от "Гранична полиция". 
На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП "Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили. 
На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички ГКПП. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Налага се временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.
Движението по границите със Северна Македония е нормално на всички гранични пунктове.