„Имаме план как да задържим хората в град Русе, да привлечем нови инвестиции и това да стимулира естествения прираст на населението. Предвиждаме създаването на нови индустриални площи. Ще акцентираме върху привличането на производства, които да бъдат максимално отдалечени от границите на града. Ще контролираме тези производствата да бъдат максимално чисти и екологични и да отговарят на всички стандарти. Това може да да се случи! Има го в големите и развити европейски градове. Защо да не бъде и тук така?“ Това заяви кандидатът за кмет и водач на листата на „Движение Гергьовден“ в Русе Кристиян Вълчев при откриването на предизборната кампанията. В срещата-разговор участваха и останалите кандидати за общински съветници.
Той представи основните приоритети, по които ще работят, като допълни, че са се вслушали в проблемите на хората и така са оформили програма. 
„Важен акцент е да привлечем експерти и от други области, които съвсем естествено да могат да се включат активно в нашия регион. Със серия от програми ще насърчаваме раждаемостта и ще оказваме подкрепа за младите семейства. Сред приоритетите ни е залагането на повече камери за видеонаблюдение в училищните дворове и по детските площадки, защото не може само да създаваме нови площадки, а трябва по някакъв начин да ги съхраняваме. Имаме ясна идея как да реализираме промените за по-доброто бъдеще на русенци“, каза още кандидатът за кмет.