Изгорялата къща в Созопол е собственост на Дарик имоти, собственик и създатели на Дарик радио.
Моето предположение е, че палежът е умишлен, каза той. Преди 1-2 години имаше предхождащ опит за пожар, допълни той. Според него, палежът на къщи в Созопол е някаква нова мания, нещо като паленето на коли в София преди време. Къщата е паметник на културата от местно значение и ние имахме планове за нейното възстановяване в цялото й великолепие, каза Радев.
Той не може да си обясни такова варварство с трима загинали, което с нищо не оправдава извършителите. Екипи на Дарик радио от София и Бургас пътуват към мястото на инцидента, каза той. Къщата има застраховка и Радосвет Радев е категоричен, че тя ще бъде възстановена в предишния си вид. Въпросът е драмата със загиналите хора. Те са били наематели на търговски принцип, от които собствениците са били много доволни като наематели.
Трима души загинаха при пожар в Созопол тази нощ. Жертвите са Диана Георгиева и нейните възрастни родители. Оцелял е само съпругът й - Георги, който скочил от втория етаж на къщата. Майката на Диана е била с инсулт и неподвижна на легло. Двамата синове на семейството не са били у дома при пожара.
Огънят обхванал втория етаж на къщата около полунощ. Екипи на пожарната са се отзовали веднага на подадения сигнал и са успели да изгасят пожара към 3 часа тази сутрин. Георги Георгиев е в шок от случилото се. Усетил миризма на нафта преди да избухнат пламъците. Съседите разказват, че преди повече от седмица е имало друг опит за палеж. Семейството е от Добрич. Георгиеви имали малко заведение край морето. Старинната постройка се намира на ул. "Тюлен" N2.