От днес (1 юни) до 10 юли, 10 младежи от четири държави ще бъдат част от доброволчески екип, финансиран от ЦРЧР по програма Европейски корпус за солидарност на ЕК. Проектът е на Сдружение „Вдъхновение“ и е част от дейностите по акредитиран проект № 2022-1-BG01-ESC51-VTJ-000068178. Доброволците идват от Испания, Латвия, Турция и България, а цел на тяхната доброволческа дейност е участие в редица изнесени събития и уъркшопи с деца и младежи, обедини в „младежки хепънинг“.

Ще се реализират разнообразни дейности в сферата на уличното изкуство, спорта и неформалното образование. Доброволците ще реализират и собствени дейности - уъркшопи, интересни образователни игри и др. Същевременно с всичко това тяхна основна дейност ще бъде да популяризират доброволчеството и възможностите, предлагани от европейските образователни програми, за да въвлекат повече млади хора да се включват в подобни дейности.

Службата на доброволците ще започне с въвеждащо обучение за запознаване с екипа и предстоящите дейности, „среща“ с българския език и азбука, последвани от много интересни дейности с деца и младежи. Очакват ни интересни срещи и занимания с доброволците, следете за информация и събития на Facebook и Instagram страницата на Сдружение „Вдъхновение“.