Девет първи места спечелиха възпитаниците на студио „Балет“ към Общинския детски комплекс (ОДК) във Варна на Международния конкурс „Кристален лебед“, който се проведе в Букурещ. Школата се закичи още с осем втори и осем трети отличия и три купи „Кристален лебед“, съобщават от комплекса. Първите места заслужиха две вариации на Надежда Добрева, Весела Манолова и Александра Занева, дует на Весела Манолова и Елинор Кинчева, както и четири ансамблови танца на школата.
Ръководителката на студиото Татяна Костова получи диплом за постигнатите отлични резултати от участието в конкурса. Както БТА писа, през месец март младите балерини от Варна се завърнаха с четири първи и едно второ място от Международния танцов фестивал в Нови Сад, Сърбия, който е един от най-силните в Европа.
Конкурсът „Кристален лебед“ е иницииран от професор Алина Захариус през 2013 г., информират още от ОДК. В журито на тазгодишното издание влизаха танцьорът Жижи Какиулеану; примабалерината на Румънската национална опера Ирина Роска; премиер танцьорът и художествен съветник на националната опера Алин Георгиу.