Заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев е връчил ново служебно оръжие на полицейски служители от Перник. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град. 
Четири служебни пистолета "Валтер" и шест служебни електропреносими "Тейзър" са получили полицейски служители от Перник. Те са били връчени за постигнати трайни резултати в служебната работа и за съществен принос в издигането на авторитета на областната дирекция. Пистолет "Валтер" са получили инспектор Боряна Методиева от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник, младши автоконтрольор Денис Чолев от сектор "Пътна полиция", старшите полицай Иво Станков от Първо районно управление и Веселин Петров от Второ районно управление.Церемонията се е състояла днес в сградата на ОДМВР. 
През февруари на професионалния празник на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров отличи с колективна парична награда служителите от секторите "Борба с организираната престъпност" в Перник“ и Благоевград към отдел "Западен".