На Благовещение – първи пролетен празник в православния ни календар и броени дни след настъпването на пролетта, Тракия гостува на Лудогорието. В залата на Народно читалище „Развитие“ в Разград представителният фолклорен ансамбъл „Войводинци“ с песен, танц и слово разказа на публиката приказка за Родопите и Тракия. Концерт-спектакълът на танцьорите, музикантите и певците от читалище "Виделина 1928" в пловдивското Войводиново беше поздрав за техните приятели от Народно читалище „Просвета“ в Гецово по повод на 140-годишнината от създаването на културната институция. Събитието се проведе със съдействието на Федерация на жените в Разград.
В продължение на два часа разградската публика се наслади на част от репертоара на самодейците от Войводиново. На 9 април гецовлии ще върнат визитата и ще изнесат концерт в пловдивското село с участието на голяма част от читалищните състави. 
Спектакълът на Представителния фолклорен ансамбъл „Войводинци“ беше първото от поредицата мероприятия, посветени на годишнината на културната институция в Гецово, които ще преминат под мотото „140 години НЧ „Просвета 1883“. През юни предстои още един концерт, посветен специално на годишнината с участието на всички състави към гецовското читалище.
Началото на читалищната дейност в Хасанлар, тогавашното име на село Гецово, се поставя през 1883 г. от група учители и местни родолюбци. Вече 140 години читалището е носител на българския дух и култура. Тези години не са малко, затова обещаваме още много изненади и мероприятия през годината, заявиха от ръководството на читалището.