Община Силистра представи пътеводител с туристически обекти в Силистра и румънския град Наводари. Изданието е изработено по проект "Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари - Силистра", по програма Interreg V-A Румъния и България.
То е на български и английски език и съдържа маршрути, карти и информация за културно-исторически обекти и места за настаняване и хранене в двете населени места.
„Наръчникът ще е безплатен и ще е на разположение на туристите, които искат да посетят двата града. Наводари е интересен промишлен град, с излаз на Черно море. Развива се като курорт и може би ще е интересно за българските туристи да го посетят“, каза за БТА Лилия Траянова, технически секретар по проекта от българска страна.
Трансграничният проект „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“ стартира през април 2018 г.. Общата европейска финансова помощ по проекта е 7 896 727,80 евро, като средствата за община Силистра са 3 062 136 евро. Водещ партньор по проекта е община Наводари, а община Силистра е партньор. 
„Проектът трябва да приключи на 5 април. Успяхме да изградим 7,2 км. велосипедни алеи и 7 велостоянки. Закупихме 60 велосипеда, от които 30 са електрически. За тях е предвидена станция за зареждане. Построен е соларен паркинг с две места за зареждане на електромобили. Със средства по проекта беше ремонтиран 500-метров участък от централна улица в града“, каза зам.-кметът на община Силистра инж. Тихомир Борачев.
С реализирането на проекта се цели изграждането на нова гъвкава транспортна система и въвеждане на екологично чист транспорт в трансграничния район Силистра-Наводари.