Имаме нужда от пълноценна правосъдна реформа, с която да се ангажират всички политически партии, каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като говори по време на откриването на конференцията „Антикорупция и национална сигурност“, която се провежда днес в София. Правосъдна реформа, която да изключва произволни арести и избирателно правосъдие, добави Румен Радев.
Държавният глава обясни, че към него няма постъпила информация относно разследването на прокуратурата на организирана престъпна група и открития списък с имена на магистрати и не може да коментира.
БТА припомня, че миналата седмица прокурор Илиана Кирилова обясни, че досъдебното производство е образувано на 14 септември след получен секретен доклад от българските служби за сигурност. То е образувано от Софийската градска прокуратура и е за организирана престъпна група с цел получаване на доходи от пране на пари и данъчни престъпления. Предстои преценка за отделяне на материали по делото в отделно разследване за престъпна група за търговия с влияние и за наркотици.
(следва)